Wietnamskie ciasto bananowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Wietnamskie ciasto bananowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161108.jpeg&w=3840&q=75)
Wietnamskie ciasto bananowe to idealny deser dla osób, które cenią sobie połączenie smaku bananów i czekolady. To świetny wybór na przyjęcia, rodzinne spotkania lub po prostu na słodki poczęstunek do podzielenia się z bliskimi. Wietnamskie ciasto bananowe jest wyjątkowo proste w przygotowaniu i doskonale smakuje samodzielnie lub z dodatkiem lodów, syropu karmelowego czy ulubionego sosu. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Wietnamskie ciasto bananowe to idealny deser dla osób, które cenią sobie połączenie smaku bananów i czekolady. To świetny wybór na przyjęcia, rodzinne spotkania lub po prostu na słodki poczęstunek do podzielenia się z bliskimi. Wietnamskie ciasto bananowe jest wyjątkowo proste w przygotowaniu i doskonale smakuje samodzielnie lub z dodatkiem lodów, syropu karmelowego czy ulubionego sosu. Życzymy smacznego!
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
50 g kakao decomorreno
60 g cukier puder
200 mleko zagęszczone słodzone
150 mleko kokosowe
150 masło
150 lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mleko kokosowe, mleko zagęszczone i roztopione masło. Następnie wsypujemy mąkę, kakao, cukier puder i wszystko razem łączymy do jednolitej masy.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Pokrojone banany wrzucamy od masy i delikatnie mieszamy.
Do rozgrzanego piekarnika na 190°C wrzucamy ciasto i pieczemy ok. 1 godzinę.
Po wypieczeniu ciasto odkładamy, aby ostygło. Przed spożyciem posypujemy cukrem pudrem.