Wietnamskie ciasto bananowe

EkspertOdKuchni
Wietnamskie ciasto bananowe

0

0 / 0

Wietnamskie ciasto bananowe to idealny deser dla osób, które cenią sobie połączenie smaku bananów i czekolady. To świetny wybór na przyjęcia, rodzinne spotkania lub po prostu na słodki poczęstunek do podzielenia się z bliskimi. Wietnamskie ciasto bananowe jest wyjątkowo proste w przygotowaniu i doskonale smakuje samodzielnie lub z dodatkiem lodów, syropu karmelowego czy ulubionego sosu. Życzymy smacznego!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g kakao decomorreno

60 g cukier puder

200 mleko zagęszczone słodzone

150 mleko kokosowe

150 masło

150 lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mleko kokosowe, mleko zagęszczone i roztopione masło. Następnie wsypujemy mąkę, kakao, cukier puder i wszystko razem łączymy do jednolitej masy.

2

Banany obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

3

Pokrojone banany wrzucamy od masy i delikatnie mieszamy.

4

Do rozgrzanego piekarnika na 190°C wrzucamy ciasto i pieczemy ok. 1 godzinę.

5

Po wypieczeniu ciasto odkładamy, aby ostygło. Przed spożyciem posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły