Wieprzowina ze śliwkami

m7
Wieprzowina ze śliwkami

0

0 / 0

Szlagier świąt i przyjęć, cesarz rodzinnych stołów.

13

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 wino białe wytrawne

125 ocet

300 woda

1 szczyp. sól

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. sól

1500 g wieprzowina szynka surowa

250 g śliwki suszone

5 g masło

8 szt. liść laurowy

4 szt. ziarna pieprzu

1 szt. jałowiec nasiona

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Mięso dusić w winie z octem i przyprawami.

2

Dorzucić śliwki, a gdy będą miękkie przetrzeć je przez sito, dodać tartą bułkę, sos z pieczeni i przyprawić cynamonem.

3

Gotową pieczeń pokroić i polać sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2748

kcal

Białka

321

gram

Węglowodany

171

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły