Wieprzowina ze śliwkami
m7
0
0 / 0
Szlagier świąt i przyjęć, cesarz rodzinnych stołów.
13
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
200 wino białe wytrawne
125 ocet
300 woda
1 szcz. sól
1 szcz. cynamon
1 szcz. sól
1500 g wieprzowina szynka surowa
250 g śliwki suszone
5 g masło
8 szt. liść laurowy
4 szt. ziarna pieprzu
1 szt. jałowiec nasiona
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Mięso dusić w winie z octem i przyprawami.
2
Dorzucić śliwki, a gdy będą miękkie przetrzeć je przez sito, dodać tartą bułkę, sos z pieczeni i przyprawić cynamonem.
3
Gotową pieczeń pokroić i polać sosem.