Wieprzowina z piwem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wieprzowina z piwem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973332494.jpeg&w=3840&q=75)
Wieprzowina z piwem.
0
0 / 0
Wieprzowina z piwem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
800 g mięso gulaszowe
400 g cebula
70 g smalec
30 g masło
1 szt. piwo
0.50 szt. nać pietruszki
1 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Mięso usmażyć na smalcu i posolić.
2
Wyjąć mięso, a na tym samym tłuszczu poddusić cebulę pokrojoną w plasterki.
3
Ułożyć mięso w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na wolnym ogniu.
4
Dodać cebulę wraz z tłuszczem, piwo, posiekaną natkę pietruszki oraz zasmażkę z mąki i masła. Dusić do miękkości.