Wieprzowina z piwem

m7
Wieprzowina z piwem

0

0 / 0

Wieprzowina z piwem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

800 g mięso gulaszowe

400 g cebula

70 g smalec

30 g masło

1 szt. piwo

0.50 szt. nać pietruszki

1 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Mięso usmażyć na smalcu i posolić.

2

Wyjąć mięso, a na tym samym tłuszczu poddusić cebulę pokrojoną w plasterki.

3

Ułożyć mięso w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na wolnym ogniu.

4

Dodać cebulę wraz z tłuszczem, piwo, posiekaną natkę pietruszki oraz zasmażkę z mąki i masła. Dusić do miękkości.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

463

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły