Wieprzowina z piwem
m7
Wieprzowina z piwem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
463
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wieprzowina z piwem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
800 g mięso gulaszowe
400 g cebula
70 g smalec
30 g masło
1 szt. piwo
0.50 szt. nać pietruszki
1 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Mięso usmażyć na smalcu i posolić.
Wyjąć mięso, a na tym samym tłuszczu poddusić cebulę pokrojoną w plasterki.
Ułożyć mięso w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na wolnym ogniu.
Dodać cebulę wraz z tłuszczem, piwo, posiekaną natkę pietruszki oraz zasmażkę z mąki i masła. Dusić do miękkości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
463
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.