Wieprzowina z cebulą i sosem musztardowym
m7
Bardzo prosty przepis, ja podaję do kotletów ziemniaki ugotowane w mundurkach i koniecznie podawać z sosem musztardowym!!!!Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
222
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo prosty przepis, ja podaję do kotletów ziemniaki ugotowane w mundurkach i koniecznie podawać z sosem musztardowym!!!!Pycha!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. wieprzowina chuda
5 szt. cebula
1 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
4 łyżka olej
1 łyżka musztarda
Przygotowanie
Mięso opłukać, osuszyć. Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron, ułożyć na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju i obsmażać przez ok. dwie minuty.
Zdjąć kotlety z patelni posmarować cieniutko musztardą i włożyć do formy lub brytfany.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w krążki, do tłuszcze ze smażenia wlać resztę oleju i zeszklić na nim cebulę i czosnek przyprawić solą i pieprzem.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo z nasionami i pokroić w paski, rozłożyć na mięsie. Na niej ułożyć cebulę z czosnkiem.
Nieprzykrytą brytfankę lub formę dać do piekarnika na 25-30 minut i piec w temp 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
222
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.