Wieprzowina z cebulą i sosem musztardowym

m7
Wieprzowina z cebulą i sosem musztardowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bardzo prosty przepis, ja podaję do kotletów ziemniaki ugotowane w mundurkach i koniecznie podawać z sosem musztardowym!!!!Pycha!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 szt. wieprzowina chuda

5 szt. cebula

1 szt. czosnek

1 szt. papryka czerwona

4 łyżka olej

1 łyżka musztarda

Przygotowanie


Mięso opłukać, osuszyć. Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron, ułożyć na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju i obsmażać przez ok. dwie minuty.

Zdjąć kotlety z patelni posmarować cieniutko musztardą i włożyć do formy lub brytfany.

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w krążki, do tłuszcze ze smażenia wlać resztę oleju i zeszklić na nim cebulę i czosnek przyprawić solą i pieprzem.

Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo z nasionami i pokroić w paski, rozłożyć na mięsie. Na niej ułożyć cebulę z czosnkiem.

Nieprzykrytą brytfankę lub formę dać do piekarnika na 25-30 minut i piec w temp 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

222

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły