Wieprzowina z cebulą i sosem musztardowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wieprzowina z cebulą i sosem musztardowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3654-1702057726567.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo prosty przepis, ja podaję do kotletów ziemniaki ugotowane w mundurkach i koniecznie podawać z sosem musztardowym!!!!Pycha!
0
0 / 0
Bardzo prosty przepis, ja podaję do kotletów ziemniaki ugotowane w mundurkach i koniecznie podawać z sosem musztardowym!!!!Pycha!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. wieprzowina chuda
5 szt. cebula
1 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
4 łyżka olej
1 łyżka musztarda
Przygotowanie
Mięso opłukać, osuszyć. Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron, ułożyć na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju i obsmażać przez ok. dwie minuty.
Zdjąć kotlety z patelni posmarować cieniutko musztardą i włożyć do formy lub brytfany.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w krążki, do tłuszcze ze smażenia wlać resztę oleju i zeszklić na nim cebulę i czosnek przyprawić solą i pieprzem.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo z nasionami i pokroić w paski, rozłożyć na mięsie. Na niej ułożyć cebulę z czosnkiem.
Nieprzykrytą brytfankę lub formę dać do piekarnika na 25-30 minut i piec w temp 180 stopni.