Wieprzowina po syczuańsku z cukinią
m7
Na obiad - wieprzowinka po syczuańsku z warzywami, pyszne lekko pikantne danie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
292
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Na obiad - wieprzowinka po syczuańsku z warzywami, pyszne lekko pikantne danie
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.25 łyżecz. chili
1 szt. por
1 szt. papryka czerwona
0.50 szt. cukinia
1 szt. marchew
1 łyżka sos sojowy
3 łyżka olej
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka ocet winny
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka woda
40 dag. polędwica wieprzowa
Przygotowanie
Mięso kroimy w grubą kostkę marynujemy wymieszanym sosem sojowym z chilli. Odstawiamy na 0,5 godziny.
Pora kroimy w półplasterki, paprykę na cienkie paski, marchew w słupki, cukinię w półplasterki.
Sos: mieszamy wszystkie składniki, odstawiamy.
Smażymy mięso na małej ilości tłuszczu ok 7 minut. Wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy marchew i pora, podsmażamy, pod koniec dodajemy paprykę i cukinię. Zalewamy Warzywa sosem, dodajemy mięso, dusimy ok 7 minut.
Pyszna, lekko pikantna, mięciutka wieprzowinka....
U mnie podana na plackach ziemniaczanych...pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
292
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.