1

Składniki

0.25 Łyżeczki
chili
1 Sztuka
por
1 Sztuka
papryka czerwona
0.5 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
Sos:
1 Łyżka
sos sojowy
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
sos sojowy
1 Łyżka
ocet winny
1 Łyżka
mąka
4 Łyżki
woda
40 Dekagramów
Polędwica wieprzowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w grubą kostkę marynujemy wymieszanym sosem sojowym z chilli. Odstawiamy na 0,5 godziny.
  2. Pora kroimy w półplasterki, paprykę na cienkie paski, marchew w słupki, cukinię w półplasterki.
  3. Sos: mieszamy wszystkie składniki, odstawiamy.
  4. Smażymy mięso na małej ilości tłuszczu ok 7 minut. Wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy marchew i pora, podsmażamy, pod koniec dodajemy paprykę i cukinię. Zalewamy Warzywa sosem, dodajemy mięso, dusimy ok 7 minut.
  5. Pyszna, lekko pikantna, mięciutka wieprzowinka....
  6. U mnie podana na plackach ziemniaczanych...pycha!

Opis

Na obiad - wieprzowinka po syczuańsku z warzywami, pyszne lekko pikantne danie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!