0

Składniki

1 Kilogram
Szynka wieprzowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Szczypta
Maggi
1 Szczypta
czosnek
0.5 Szklanki
woda
0.5 Szklanki
mąka
5 Sztuk
ogórki konserwowe
5 Sztuk
Ser mozzarella twardy
5 Sztuk
boczek wędzony
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
Ziarna ziela angielskiego
1 Sztuka
cebula
5 Łyżek
kukurydza konserwowa
1 Łyżka
Sos sojowy ciemny
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. szynkę umyć i osuszyć.
  2. pokroić na 5 grubych plastrów.
  3. każdy plaster naciąć w połowie, ale nie przecinając do końca.
  4. rozłożyć plastry i rozbić tłuczkiem.
  5. każdy plaster posmarować ciemnym sosem sojowym, posolić, popieprzyć i delikatnie posypać czosnkiem granulowanym.
  6. na środku płata ułożyć plaster boczku, na to łyżkę kukurydzy, ogórka pokrojonego wzdłuż na trzy części, a na wierzch plaster mozzarelli.
  7. wszystko zwinąć w kopertę.
  8. rozgrzać oliwę na patelni, każdą paczuszkę obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na złoty kolor.
  9. gdy mięso się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć.
  10. podlać wodą, dodać ziele i liść laurowy i dusić na małym ogniu. Po około 20 minut doprawić do smaku.
  11. gdy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody lub mleka.
  12. zagotować.
  13. podawać z ziemniakami lub kaszą i dowolną surówką.

Opis

Kombinacja szynki wieprzowej z dodatkami.............

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!