Wieprzowe fawworki

m7
Wieprzowe fawworki

0

0 / 0

wieprzowina elegancko................

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. czosnek

0.25 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przyprawa maggi

800 g wieprzowina łopatka

2 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

3 łyżka olej

1 łyżka ocet winny

0.50 łyżecz. pieprz kolorowy

Przygotowanie


1

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić na paski.

2

W środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie i wywinąć każdy kawałek mięsa tworząc faworek.

3

Gotowe faworki skropić odrobiną maggi i octu winnego, dodać pozostałe przyprawy do smaku.

4

Odstawić faworki na 20 - 30 minut.

5

Na patelni rozgrzać olej.

6

Ułożyć faworki na patelnię i smażyć no brązowy kolor z obu stron.

7

Podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić.

8

Gdy woda odparuje a mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i podsmażać 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.

9

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły