Wielowarzywna zupa z boczkiem i makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Wielowarzywna zupa z boczkiem i makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566613.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna, klarowna zupa wielowarzywna bez dodatku mąki i śmietany. Zupę można modyfikować według własnych upodobań smakowych, my polecamy zupę z dodatkiem boczku i makaronu.
0
0 / 0
Pyszna, klarowna zupa wielowarzywna bez dodatku mąki i śmietany. Zupę można modyfikować według własnych upodobań smakowych, my polecamy zupę z dodatkiem boczku i makaronu.
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 l bulion drobiowy
100 g seler
150 g kapusta włoska
100 g fasolka szparagowa mrożona
50 g por
100 g fasola biała konserwowa
100 g ziemniaki
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. seler naciowy
2 szt. pomidor
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej
1 dag. korpus z kurczaka
Przygotowanie
Przygotowujemy wywar z kurczaka, marchewki, pietruszki i selera.
Boczek kroimy w cienkie paseczki.
Na oleju podsmażamy cebulę, czosnek. Dodajemy boczek i wszystko razem jeszcze chwilę podsmażamy.
Podsmażony boczek z cebulą, zalewany wywarem i dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa: kapustę włoską, seler naciowy, fasolkę szparagową, por, pietruszkę, ziemniaki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Pomidory bez skórki kroimy w kostkę, fasolę odsączamy z zalewy.
Do zupy dodajemy pokrojone pomidory i fasolę, doprawiamy pieprzem i solą. Zupę podajemy z makaronem spaghetti i natka pietruszki.