Wielowarzywna zupa z boczkiem i makaronem

malg
Wielowarzywna zupa z boczkiem i makaronem

0

0 / 0

Pyszna, klarowna zupa wielowarzywna bez dodatku mąki i śmietany. Zupę można modyfikować według własnych upodobań smakowych, my polecamy zupę z dodatkiem boczku i makaronu.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 l bulion drobiowy

100 g seler

150 g kapusta włoska

100 g fasolka szparagowa mrożona

50 g por

100 g fasola biała konserwowa

100 g ziemniaki

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. seler naciowy

2 szt. pomidor

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej

1 dag. korpus z kurczaka

Przygotowanie


1

Przygotowujemy wywar z kurczaka, marchewki, pietruszki i selera.

2

Boczek kroimy w cienkie paseczki.

3

Na oleju podsmażamy cebulę, czosnek. Dodajemy boczek i wszystko razem jeszcze chwilę podsmażamy.

4

Podsmażony boczek z cebulą, zalewany wywarem i dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa: kapustę włoską, seler naciowy, fasolkę szparagową, por, pietruszkę, ziemniaki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.

5

Pomidory bez skórki kroimy w kostkę, fasolę odsączamy z zalewy.

6

Do zupy dodajemy pokrojone pomidory i fasolę, doprawiamy pieprzem i solą. Zupę podajemy z makaronem spaghetti i natka pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

347

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły