Wielkanocna delicja
gospodarstwo.kasperek
Kakaowy biszkopt + cytrynowa pianka = kakaowa delicja!
0
0 / 0
Kakaowy biszkopt + cytrynowa pianka = kakaowa delicja!
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
4 szt. jaja l
0.25 szkl. cukier
3 łyżecz. kakao decomorreno
0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 opak. galaretka cytrynowa
30 dag. serek homogenizowany
300 śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
1
Upiecz biszkopt z kakaem dobrej jakości - polecam DecoMorreno.
2
Rozpuść galaretkę w 1/2 szklance wody. Ubij śmietankę, dodaj serek i wlej ostudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Połącz składniki i wylej na ostudzony biszkopt.
3
Ciasto polej polewą czekoladową - rozpuść 1/4 kostki margaryny z 1 łyżką pudru i 1 łyżką kakao i 2 łyżkami śmietanki lub mleka.