Wielkanocna delicja

gospodarstwo.kasperek
Wielkanocna delicja

0

0 / 0

Kakaowy biszkopt + cytrynowa pianka = kakaowa delicja!

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

4 szt. jaja l

0.25 szkl. cukier

3 łyżecz. kakao decomorreno

0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 opak. galaretka cytrynowa

30 dag. serek homogenizowany

300 śmietanka kremowa 30%

Przygotowanie


1

Upiecz biszkopt z kakaem dobrej jakości - polecam DecoMorreno.

2

Rozpuść galaretkę w 1/2 szklance wody. Ubij śmietankę, dodaj serek i wlej ostudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Połącz składniki i wylej na ostudzony biszkopt.

3

Ciasto polej polewą czekoladową - rozpuść 1/4 kostki margaryny z 1 łyżką pudru i 1 łyżką kakao i 2 łyżkami śmietanki lub mleka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

135

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły