Wiejski smalczyk
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wiejski smalczyk](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973887114.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczny i smaczny smalczyk z ciemnym pieczywem.
0
0 / 0
Aromatyczny i smaczny smalczyk z ciemnym pieczywem.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
1 łyżka przyprawa typu vegeta
40 dag. słonina
25 dag. kiełbasa domowa
Przygotowanie
1
Słoninę pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w plasterki. Kiełbasę wiejską pokroić w plasterki. Wszystkie powyższe składniki przełożyć do rondelka i podgrzać. Tak długo smażyć aż słonina będzie szklista.Dodać Vegetę i pieprz do smaku. Schłodzić i przechowywać w lodówce.