0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
40 Dekagramów
Słonina
25 Dekagramów
Kiełbasa domowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Słoninę pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w plasterki. Kiełbasę wiejską pokroić w plasterki. Wszystkie powyższe składniki przełożyć do rondelka i podgrzać. Tak długo smażyć aż słonina będzie szklista.Dodać Vegetę i pieprz do smaku. Schłodzić i przechowywać w lodówce.

Opis

aromatyczny i smaczny z ciemnym pieczywem

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 20 min.

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min.

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz.

Makaron spaghetti z groszkiem, bobem i sałatą rzymską

Łatwy Do 40 min.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min.

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min.

Lasagne ze słodkimi ziemniakami (batatami) i szałwiowym sose...

Trudny Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!