Wiejski pasztet

m7
Wiejski pasztet

0

0 / 0

prawdziwie domowy pasztet z wieprzowiny

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

300 g wątroba wieprzowa

700 g wieprzowina karkówka

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułki pszenne zwykłe

3 szt. marchew

2 szt. cebula

1 szt. przyprawa

Przygotowanie


1

Karkówkę,ale może być i inne mięso,chociażby chudy boczek, wątrobę pokroiłam na mniejsze kawałki i zagotowałam wraz z obranymi marchwiami.Wątrobę trzeba chwilę gotować natomiast mięso do miękkości.

2

Bułkę namoczyłam w mleku i odcisnęłam.Mięso,obraną cebulę,marchew i wątrobę przepuściłam przez maszynkę do mielenia mięsa.Wyrobiłam z rozkłóconym jajkiem i doprawiłam do smaku przyprawą do pasztetu.Następnie przełożyłam do wysmarowanej tłuszczem formy.Po wierzchu lekko posmarowałam olejem,aby pasztet nie był suchy(jak to mawiała moja mama).

3

Piekłam około 1,5 godziny w temp.180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

466

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły