Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
150 Gramów
Gorzka czekolada
150 Gramów
masło
150 Gramów
cukier puder
125 Gramów
mąka
200 Gramów
Gorzka czekolada do polewy
5 Gramów
Masło kokosowe
6 Sztuk
JAJA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
Masło do smarowania formy
4 Łyżki
Konfitura morelowa do polewy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Dno tortownicy wyłożyc papierem.Piekarnik nagrzac do teperatury 160 st.
  2. Odseparować białka od zółtek i ubic białka na sztywną pianę.Odstawić
  3. Połamać na kawałki czekoladę i następnie roztopic.
  4. Dodać masło, , cukier puder, cukier waniliowy i zółtka.Ubić mikserem wszystko
  5. Dodać pianę i wszystko wymieszać
  6. Przełożyć masę do formy, wygładzić, a boki przy tortownicy uformoważ lekko do góry
  7. Piec ok 60-70 minut, studzić 5 minut.Zdjąć tortownicę i papier
  8. Przetrzeć konfiturę przez sitko , dodac wody i podgrzać
  9. Posmarować wierzch i bok tortu konfiturą.Zostawić aż wyschnie
  10. Roztopic czekoladę z masłem kokosowym.Polać po wierzchu tortu

Opis

Jest taka jedna kawiarnia we Wiedniu, gdzie podają słynne na całą Austrie ciasta.Aby spróbowac wiedeński przysmak nie musisz tam jechac!:)Podaję przepis na czekoladowy torcik:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!