0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
Brzoskwinia
8 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu położyć połówkę brzoskwini.
  2. Ciasto naciąć od każdego rogu w kierunku brzoskwini.
  3. Złapać co drugą ćwiartkę za róg i mocno skleić je nad brzoskwinią tak aby w czasie pieczenia się nie rozkleiło.
  4. Piec w gorącym piekarniku ok. 20 min w temp 170 stopni C. 5.Posypać cukrem pudrem.

Opis

Wiatraczki

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz.

Ciastka maślane

Średni Do 40 min.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!