0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
Brzoskwinia
8 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu położyć połówkę brzoskwini.
  2. Ciasto naciąć od każdego rogu w kierunku brzoskwini.
  3. Złapać co drugą ćwiartkę za róg i mocno skleić je nad brzoskwinią tak aby w czasie pieczenia się nie rozkleiło.
  4. Piec w gorącym piekarniku ok. 20 min w temp 170 stopni C. 5.Posypać cukrem pudrem.

Opis

Wiatraczki

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Muffinkowe ciasto z owocami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!