1

Składniki

200 Mililitrów
mleko
80 Gramów
cukier
50 Gramów
drożdże
500 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
50 Gramów
masło
300 Gramów
SEREK HOMOGENIZOWANY
1 Szklanka
Konfitura
1 Sztuka
budyń waniliowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotuj składniki i zrób ZACZYN: do miski wrzuć pokruszone drożdże, wlej ciepłe mleko oraz wsyp mąkę i cukier, dokładnie wymieszaj składniki i pozostaw do wyrośnięcia na 10 minut.
  2. WYRÓB CIASTO: Do miski z zaczynem wsyp mąkę i cukier. Dodaj pokrojone masło i wlej ciepłe mleko. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw na 50-60 minut w ciepłym miejscu. ZRÓB NADZIENIE: Do miseczki przełóż serek i wsyp budyń. Dokładnie wymieszaj składniki.
  3. Posyp blat mąką i ugnieć ciasto. Rozwałkuj na prostokąt. Na jednym końcu wzdłuż rozsmaruj masę serową i konfiturę. Zwiń w roladę do połowy długości prostokąta.
  4. Drugi koniec ciasta potnij na paseczki. Zwiń ciasto do końca. Następnie uformuj koło i połącz dwa końce ciasta. Paseczki owiń wokół siebie i końce włóż pod roladkę.
  5. Następnie uformuj koło i połącz dwa końce ciasta. Paseczki owiń wokół siebie i końce włóż pod roladkę.
  6. Wianek posmaruj mlekiem. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180stopni.

Opis

Wianki z kwiatów to żadna nowość! Co powiecie na wianki z ciasta? ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!