1

Składniki

500 Gramów
200 Mililitrów
mleko
80 Gramów
cukier
50 Gramów
drożdże
50 Gramów
masło
300 Gramów
SEREK HOMOGENIZOWANY
1 Szklanka
ingridient
konfitura truskawkowa Łowicz
1 Sztuka
budyń waniliowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotuj składniki i zrób ZACZYN: do miski wrzuć pokruszone drożdże, wlej ciepłe mleko oraz wsyp mąkę i cukier, dokładnie wymieszaj składniki i pozostaw do wyrośnięcia na 10 minut.
  2. WYRÓB CIASTO: Do miski z zaczynem wsyp mąkę i cukier. Dodaj pokrojone masło i wlej ciepłe mleko. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw na 50-60 minut w ciepłym miejscu. ZRÓB NADZIENIE: Do miseczki przełóż serek i wsyp budyń. Dokładnie wymieszaj składniki.
  3. Posyp blat mąką i ugnieć ciasto. Rozwałkuj na prostokąt. Na jednym końcu wzdłuż rozsmaruj masę serową i konfiturę. Zwiń w roladę do połowy długości prostokąta.
  4. Drugi koniec ciasta potnij na paseczki. Zwiń ciasto do końca. Następnie uformuj koło i połącz dwa końce ciasta. Paseczki owiń wokół siebie i końce włóż pod roladkę.
  5. Następnie uformuj koło i połącz dwa końce ciasta. Paseczki owiń wokół siebie i końce włóż pod roladkę.
  6. Wianek posmaruj mlekiem. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180stopni.

Opis

Wianki z kwiatów to żadna nowość! Co powiecie na wianki z ciasta? ;)

Podobne przepisy

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Pyszne pączki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyszne pączki

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!