0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
100 Sztuk
Lukier
20 Dekagramów
miód pszczeli
20 Dekagramów
cukier puder
12 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąka, miód (pół na pół prawdziwy i sztuczny) (ok. 1 szklanka), cukier, margaryna, jajko, soda i przyprawa do pierników wyrobić na jednolite ciasto.
  2. Rozwałkować na ok. pół cm, wykroić kształty, piec 10 min w nagrzanym piekarniku, udekorować.

Opis

Pierniczki pycha i super zabawa!

Podobne przepisy

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!