0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
100 Sztuk
Lukier
20 Dekagramów
miód pszczeli
20 Dekagramów
cukier puder
12 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąka, miód (pół na pół prawdziwy i sztuczny) (ok. 1 szklanka), cukier, margaryna, jajko, soda i przyprawa do pierników wyrobić na jednolite ciasto.
  2. Rozwałkować na ok. pół cm, wykroić kształty, piec 10 min w nagrzanym piekarniku, udekorować.

Opis

Pierniczki pycha i super zabawa!

Podobne przepisy

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!