0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
100 Sztuk
Lukier
20 Dekagramów
miód pszczeli
20 Dekagramów
cukier puder
12 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąka, miód (pół na pół prawdziwy i sztuczny) (ok. 1 szklanka), cukier, margaryna, jajko, soda i przyprawa do pierników wyrobić na jednolite ciasto.
  2. Rozwałkować na ok. pół cm, wykroić kształty, piec 10 min w nagrzanym piekarniku, udekorować.

Opis

Pierniczki pycha i super zabawa!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!