0

Składniki

4 Sztuki
Parówki
16 Sztuk
pieprz ziarnisty
8 Łyżek
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z parówek zdejmujemy folię. Kroimy je na połówki, a następnie każdą połówkę nacinamy na krzyż, na głębokość 2-3 cm.
  2. Następnie wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu, aż ramiona ośmiorniczek wywiną się na boki.
  3. Wyciągamy parówki łyżką cedzakową, a kiedy lekko ostygną, wykałaczką robimy otwory na oczy i wkładamy do nich ziarenka pieprzu.
  4. Głowy ośmiornic i ewentualnie macki polewamy ketchupem łagodnym Kotlin .

Opis

Ośmiorniczki idealnie sprawdzą dla dzieci, ale także na imprezę. Smacznego!

Podobne przepisy

Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Łatwy Do 40 min
Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Grillowane boczniaki

Łatwy Do 15 min
Grillowane boczniaki

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!