0

Składniki

4 Sztuki
Parówki
16 Sztuk
pieprz ziarnisty
8 Łyżek
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z parówek zdejmujemy folię. Kroimy je na połówki, a następnie każdą połówkę nacinamy na krzyż, na głębokość 2-3 cm.
  2. Następnie wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu, aż ramiona ośmiorniczek wywiną się na boki.
  3. Wyciągamy parówki łyżką cedzakową, a kiedy lekko ostygną, wykałaczką robimy otwory na oczy i wkładamy do nich ziarenka pieprzu.
  4. Głowy ośmiornic i ewentualnie macki polewamy ketchupem łagodnym Kotlin .

Opis

Ośmiorniczki idealnie sprawdzą dla dzieci, ale także na imprezę. Smacznego!

Podobne przepisy

Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Pikantny sos do kebabów

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pikantny sos do kebabów

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

Bataty ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bataty ze szpinakiem

Carpaccio z buraka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Carpaccio z buraka

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!