Węgierki na zimę

m7
Węgierki na zimę

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kolejny z przepisów z przepastnej księgi mojej babci.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 kg śliwki węgierki

1 szczyp. goździki

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. wanilia

1 szkl. ocet 10%

1 szkl. woda

6 szkl. cukier

Przygotowanie


Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki.

Pozostałe składniki zagotować.

Śliwki wrzucać 2-3 razy do wrzątku (nie potrzeba gotować).

Przełożyć do słoików i zalać gorącym syropem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1193

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

291

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły