Węgierki na zimę
m7
Kolejny z przepisów z przepastnej księgi mojej babci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1193
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
291
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolejny z przepisów z przepastnej księgi mojej babci.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 kg śliwki węgierki
1 szczyp. goździki
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. wanilia
1 szkl. ocet 10%
1 szkl. woda
6 szkl. cukier
Przygotowanie
Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki.
Pozostałe składniki zagotować.
Śliwki wrzucać 2-3 razy do wrzątku (nie potrzeba gotować).
Przełożyć do słoików i zalać gorącym syropem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1193
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
291
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.