Wegetariańskie szaszłyki z grilla
rozalia60
Jeśli ktoś uważa, że grill jest tylko dla osób, które jedzą mięso - myli się! Oto przepis na pyszne, grillowane, warzywne szaszłyki!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
189
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.7 / 3
Jeśli ktoś uważa, że grill jest tylko dla osób, które jedzą mięso - myli się! Oto przepis na pyszne, grillowane, warzywne szaszłyki!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. ogórki konserwowe krakus
3 szt. cukinia
18 szt. pieczarki
18 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
2 szt. cebula
4 szt. czerwona cebulka
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Warzywa myjemy i suszymy. Cukinię i ogórki kroimy w grube plastry (jeśli cukinia jest grubsza można przeciąć je jeszcze na pół). Paprykę kroimy w dużą kostkę. Pomidorki zostawiamy w całości. Cebulę kroimy na ćwiartki, a pieczarki kroimy na pół.
Wszystkie składniki nabijamy na zmianę na drewniane patyczki do szaszłyków. Posypujemy słodką papryką, solą i pieprzem do smaku. Grillujemy szaszłyki do miękkości. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
189
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.