Wegetariańskie szaszłyki z grilla

rozalia60
Wegetariańskie szaszłyki z grilla

0

4.7 / 3

Jeśli ktoś uważa, że grill jest tylko dla osób, które jedzą mięso - myli się! Oto przepis na pyszne, grillowane, warzywne szaszłyki!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. ogórki konserwowe krakus

3 szt. cukinia

18 szt. pieczarki

18 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

2 szt. cebula

4 szt. czerwona cebulka

3 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. papryka słodka

1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Warzywa myjemy i suszymy. Cukinię i ogórki kroimy w grube plastry (jeśli cukinia jest grubsza można przeciąć je jeszcze na pół). Paprykę kroimy w dużą kostkę. Pomidorki zostawiamy w całości. Cebulę kroimy na ćwiartki, a pieczarki kroimy na pół.

2

Wszystkie składniki nabijamy na zmianę na drewniane patyczki do szaszłyków. Posypujemy słodką papryką, solą i pieprzem do smaku. Grillujemy szaszłyki do miękkości. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

189

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły