Wegetariańskie szaszłyki z grilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
rozalia60
![Wegetariańskie szaszłyki z grilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973416142.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli ktoś uważa, że grill jest tylko dla osób, które jedzą mięso - myli się! Oto przepis na pyszne, grillowane, warzywne szaszłyki!
0
4.7 / 3
Jeśli ktoś uważa, że grill jest tylko dla osób, które jedzą mięso - myli się! Oto przepis na pyszne, grillowane, warzywne szaszłyki!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. ogórki konserwowe krakus
3 szt. cukinia
18 szt. pieczarki
18 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
2 szt. cebula
4 szt. czerwona cebulka
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Warzywa myjemy i suszymy. Cukinię i ogórki kroimy w grube plastry (jeśli cukinia jest grubsza można przeciąć je jeszcze na pół). Paprykę kroimy w dużą kostkę. Pomidorki zostawiamy w całości. Cebulę kroimy na ćwiartki, a pieczarki kroimy na pół.
Wszystkie składniki nabijamy na zmianę na drewniane patyczki do szaszłyków. Posypujemy słodką papryką, solą i pieprzem do smaku. Grillujemy szaszłyki do miękkości. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.