Wegetariańskie curry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wegetariańskie curry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3699-1702057726668.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczne, wegetariańskie curry. Takie danie można podać z ryżem. Wspaniałym dodatkiem jest również makaron sojowy.
0
4 / 1
Aromatyczne, wegetariańskie curry. Takie danie można podać z ryżem. Wspaniałym dodatkiem jest również makaron sojowy.
19
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 puszka cieciorka
1 łyżecz. sól
1 szt. cebula
4 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryczka chili
5 szt. pieczarki
1 szt. marchew
4 łyżka sos sojowy
2 łyżka miód
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka curry
1 łyżka kurkuma
1 łyżka kumin
1 łyżka imbir
1 łyżka kolendra
1 łyżka płatki chili
1 łyżka oliwa
0.50 szt. por
Przygotowanie
Pieczarki i warzywa oczyszczamy.
Pieczarki i chili kroimy w plasterki, paprykę w paski, marchewki w podłużne plastry, pora w słupki, czosnek w plasterki, a cebulę w piórka.
Cebule i czosnek smażymy na rozgrzanej oliwie.
Następnie dodajemy curry, kumin, imbir, kolendrę i chili.
Mieszamy.
Gdy przyprawy uwolnią aromat, dodajemy warzywa. Mieszając, smażymy 1 minutę.
Dodajemy cieciorkę wraz z zalewą, miód, koncentrat pomidorowy i sos sojowy.
Dusimy, aż warzywa będą miękkie.
Doprawiamy do smaku solą.