Example thumb
0

Składniki

1 Puszka
Cieciorka
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Papryczka chili
5 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
marchew
4 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżki
miód
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
curry
1 Łyżka
Kurkuma
1 Łyżka
Kumin
1 Łyżka
imbir
1 Łyżka
kolendra
1 Łyżka
Płatki chili
1 Łyżka
oliwa
0.5 Sztuki
por
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczarki i warzywa oczyszczamy .
  2. Kroimy : pieczarki i chili w plasterki , paprykę w paski , marchewki w podłużne plastry , pora w słupki ,czosnek w plasterki , a cebulę w piórka .
  3. Cebule i czosnek smażymy na rozgrzanej oliwie .
  4. Następnie dodajemy curry , kumin , imbir , kolendrę i chili .
  5. Mieszamy .
  6. Gdy przyprawy uwolnią aromat , dodajemy warzywa .
  7. Mieszając , smażymy 1 minutę .
  8. Dodajemy cieciorkę wraz z zalewą , miód , koncentrat pomidorowy i sos sojowy .
  9. Dusimy , aż warzywa będą miękkie .
  10. Doprawiamy do smaku solą .

Opis

Takie danie można podać z ryżem .Wspaniałym dodatkiem zarówno jest makaron sojowy .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!