Wegetariański ramen

Just Plants
Wegetariański ramen

1

0 / 0

Wegetariański ramen to idealne danie dla tych, którzy szukają smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnej wersji. Jest aromatyczny, wyrazisty, pożywny i wyjątkowo smaczny. Idealnie sprawdzi się na obiad i z pewnością przypadnie do gustu fanom orientalnych smaków. Życzymy smacznego!

18

Składniki

180 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 ml tymbark just plants owies

1 szt. seler

1 szt. seler naciowy

2 szt. marchewka

2 szt. pietruszka

1 szt. cebula

1 szt. kapusta biała lub pekińska

1 pęcz. natka pietruszki

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. gwiazdki anyżu

1 szt. laska cynamonu

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sos sojowy

1 szt. jajko

0.50 puszka kukurydza w puszce

5 szt. grzyby shiitake

400 g ryżowy makaron

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa umyj i obierz.

2

Pokrój na mniejsze części, czosnek obierz i zgnieć nożem, natkę pietruszki umyj, cebulę opal.

3

Wrzuć wszystko do garnka i zalej wodą.

4

Dodaj przyprawy — laskę cynamonu i anyż, możesz także użyć ziaren jałowca i ziela angielskiego.

5

Gotuj około 2 godziny, aż wywar będzie aromatyczny.

6

Pod koniec gotowania odlej około 100 ml wywaru i zmieszaj z taką samą ilością napoju roślinnego Tymbark Just Plants Owies.

7

Dodaj do pozostałej zupy i delikatnie wymieszaj.

8

Warzywa odcedź i dodaj sos sojowy oraz sól i pieprz. Możesz dodać także kilka kropli oleju z chilli.

9

Do misek nałóż makaron przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zalej bulionem i dodaj ulubione dodatki — jajko, kukurydzę i grzyby oraz szczypiorek. Polecamy też dodać podpalonego pomidora czy warzywa z bulionu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły