Wegetariański ramen
Just Plants
Wegetariański ramen to idealne danie dla tych, którzy szukają smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnej wersji. Jest aromatyczny, wyrazisty, pożywny i wyjątkowo smaczny. Idealnie sprawdzi się na obiad i z pewnością przypadnie do gustu fanom orientalnych smaków. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wegetariański ramen to idealne danie dla tych, którzy szukają smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnej wersji. Jest aromatyczny, wyrazisty, pożywny i wyjątkowo smaczny. Idealnie sprawdzi się na obiad i z pewnością przypadnie do gustu fanom orientalnych smaków. Życzymy smacznego!
18
Składniki
180 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 ml tymbark just plants owies
1 szt. seler
1 szt. seler naciowy
2 szt. marchewka
2 szt. pietruszka
1 szt. cebula
1 szt. kapusta biała lub pekińska
1 pęcz. natka pietruszki
1 pęcz. szczypiorek
1 szt. gwiazdki anyżu
1 szt. laska cynamonu
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sos sojowy
1 szt. jajko
0.50 puszka kukurydza w puszce
5 szt. grzyby shiitake
400 g ryżowy makaron
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Wszystkie warzywa umyj i obierz.
Pokrój na mniejsze części, czosnek obierz i zgnieć nożem, natkę pietruszki umyj, cebulę opal.
Wrzuć wszystko do garnka i zalej wodą.
Dodaj przyprawy — laskę cynamonu i anyż, możesz także użyć ziaren jałowca i ziela angielskiego.
Gotuj około 2 godziny, aż wywar będzie aromatyczny.
Pod koniec gotowania odlej około 100 ml wywaru i zmieszaj z taką samą ilością napoju roślinnego Tymbark Just Plants Owies.
Dodaj do pozostałej zupy i delikatnie wymieszaj.
Warzywa odcedź i dodaj sos sojowy oraz sól i pieprz. Możesz dodać także kilka kropli oleju z chilli.
Do misek nałóż makaron przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zalej bulionem i dodaj ulubione dodatki — jajko, kukurydzę i grzyby oraz szczypiorek. Polecamy też dodać podpalonego pomidora czy warzywa z bulionu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.