Wegetariański makaron ze smażonymi pomidorami

malg

Makaron dla wegetarian i dla tych, którzy mają dość mięsnych dań. Leciutki makaron, w sam raz na obiad do podgrzania w pracy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
245
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron dla wegetarian i dla tych, którzy mają dość mięsnych dań. Leciutki makaron, w sam raz na obiad do podgrzania w pracy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.75 szkl. oliwki
8 szt. pomidor
2 szt. cebula
8 szt. pomidory suszone
1 szt. makaron
1 łyżka oliwa
6 łyżka parmezan
0.50 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy około godziny na wolnym ogniu aż pomidory się rozsmażą i woda zredukuje.
Doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy pokrojone zielone oliwki i suszone pomidory. Podajemy z makaronem, posypane parmezanem i bazylią.
Idealne z mizerią ze świeżych ogórków z koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
245
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.