0

Składniki

0.75 Szklanki
Oliwki
8 Sztuk
pomidor
2 Sztuki
cebula
8 Sztuk
pomidory suszone
1 Sztuka
makaron
1 Łyżka
oliwa
6 Łyżek
parmezan
0.5 Pęczka
świeża bazylia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy.
  2. Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy około godziny na wolnym ogniu aż pomidory się rozsmażą i woda zredukuje.
  3. Doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy pokrojone zielone oliwki i suszone pomidory. Podajemy z makaronem, posypane parmezanem i bazylią.
  4. Idealne z mizerią ze świeżych ogórków z koperkiem.

Opis

Makaron dla wegetarian i dla tych, którzy mają dość mięsnych dań. Leciutki makaron, w sam raz na obiad do podgrzania w pracy.

Podobne przepisy

Penne z szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne z szpinakiem

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Sałatka makaronowa po grecku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa po grecku

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Lasagne z beszamelem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Makaron z cukinią

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!