WEGETARIAŃSKI BOWL
maspexdigital
Kuchnia wegetariańska staje się coraz popularniejsza i zaczyna się nią interesować coraz więcej osób. Wzięliśmy sobie to do serca i przygotowaliśmy dla Was wege bowl z warzywami, prażoną ciecierzycą, kaszą jaglaną oraz pysznym sosie na bazie syropu malinowego.
0
5 / 1
Kuchnia wegetariańska staje się coraz popularniejsza i zaczyna się nią interesować coraz więcej osób. Wzięliśmy sobie to do serca i przygotowaliśmy dla Was wege bowl z warzywami, prażoną ciecierzycą, kaszą jaglaną oraz pysznym sosie na bazie syropu malinowego.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. sałata rzymska
1 puszka ugotowana ciecierzyca
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. oregano
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
1 szczyp. chilli
0.25 szt. papryka czerwona
0.25 szt. papryka zielona
1 pęcz. rzodkiewka
100 g kasza jaglana
1 łyżka syrop malinowy łowicz
3 łyżka woda
1 łyżka tahini
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy olej. Na patelnię przekładamy ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy paprykę słodką, oregano, sól i chilli. Podsmażamy przez 5 minut.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Paprykę zieloną i czerwoną kroimy w słupki. Rzodkiewkę kroimy w plastry..
W lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę jaglaną do miękkości.
W małej miseczce mieszamy syrop malinowy, oliwę, ocet i sól. W miseczkach układamy porwaną sałatę. Dodajemy pokrojone papryki, rzodkiewkę i podsmażoną ciecierzycę. Całość polewamy sosem.