WEGETARIAŃSKI BOWL

maspexdigital
WEGETARIAŃSKI BOWL

0

5 / 1

Kuchnia wegetariańska staje się coraz popularniejsza i zaczyna się nią interesować coraz więcej osób. Wzięliśmy sobie to do serca i przygotowaliśmy dla Was wege bowl z warzywami, prażoną ciecierzycą, kaszą jaglaną oraz pysznym sosie na bazie syropu malinowego.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. sałata rzymska

1 puszka ugotowana ciecierzyca

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. oregano

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól

1 szczyp. chilli

0.25 szt. papryka czerwona

0.25 szt. papryka zielona

1 pęcz. rzodkiewka

100 g kasza jaglana

1 łyżka syrop malinowy łowicz

3 łyżka woda

1 łyżka tahini

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzewamy olej. Na patelnię przekładamy ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy paprykę słodką, oregano, sól i chilli. Podsmażamy przez 5 minut.

2

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Paprykę zieloną i czerwoną kroimy w słupki. Rzodkiewkę kroimy w plastry..

3

W lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę jaglaną do miękkości.

4

W małej miseczce mieszamy syrop malinowy, oliwę, ocet i sól. W miseczkach układamy porwaną sałatę. Dodajemy pokrojone papryki, rzodkiewkę i podsmażoną ciecierzycę. Całość polewamy sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły