WEGETARIAŃSKI BOWL
maspexdigital
Kuchnia wegetariańska staje się coraz popularniejsza i zaczyna się nią interesować coraz więcej osób. Wzięliśmy sobie to do serca i przygotowaliśmy dla Was wege bowl z warzywami, prażoną ciecierzycą, kaszą jaglaną oraz pysznym sosie na bazie syropu malinowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1542
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
159
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Kuchnia wegetariańska staje się coraz popularniejsza i zaczyna się nią interesować coraz więcej osób. Wzięliśmy sobie to do serca i przygotowaliśmy dla Was wege bowl z warzywami, prażoną ciecierzycą, kaszą jaglaną oraz pysznym sosie na bazie syropu malinowego.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. sałata rzymska
1 puszka ugotowana ciecierzyca
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. oregano
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
1 szczyp. chilli
0.25 szt. papryka czerwona
0.25 szt. papryka zielona
1 pęcz. rzodkiewka
100 g kasza jaglana
1 łyżka syrop malinowy łowicz
3 łyżka woda
1 łyżka tahini
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy olej. Na patelnię przekładamy ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy paprykę słodką, oregano, sól i chilli. Podsmażamy przez 5 minut.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Paprykę zieloną i czerwoną kroimy w słupki. Rzodkiewkę kroimy w plastry..
W lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę jaglaną do miękkości.
W małej miseczce mieszamy syrop malinowy, oliwę, ocet i sól. W miseczkach układamy porwaną sałatę. Dodajemy pokrojone papryki, rzodkiewkę i podsmażoną ciecierzycę. Całość polewamy sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1542
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
159
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.