Wegetariańska fasolka po bretońsku

m7
Wegetariańska fasolka po bretońsku

1

0 / 0

Dla wszystkich kochających Jaśka - wegetariańska fasolka po bretońsku. Pyszna, pełna białka i prosta do zrobienia.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

25 g olej

500 g fasola biała sucha

500 g koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. cebula

2 szt. kostka rosołowa

3 szt. ząbek czosnku

5 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Fasolę opłukać i zalać na noc wodą. Następnego dnia odcedzić fasolę i zalać świeżą wodą w ilości 2,5 l.

2

Gotować tak długo aż fasola będzie miękka. W przypadku wyparowania wody, należy ją uzupełnić.

3

W międzyczasie na oleju podsmażyć posiekaną cebulę. Do ugotowanej fasoli (nie odcedzonej!) dodać kostki rosołowe, koncentrat, posiekane ząbki czosnku i usmażoną cebulę.

4

Doprawić solą i pieprzem.Gotować chwilę, dodać majeranek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły