Wegetariańska fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wegetariańska fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976551038.jpeg&w=3840&q=75)
Dla wszystkich kochających Jaśka - wegetariańska fasolka po bretońsku. Pyszna, pełna białka i prosta do zrobienia.
1
0 / 0
Dla wszystkich kochających Jaśka - wegetariańska fasolka po bretońsku. Pyszna, pełna białka i prosta do zrobienia.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
25 g olej
500 g fasola biała sucha
500 g koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. cebula
2 szt. kostka rosołowa
3 szt. ząbek czosnku
5 łyżka majeranek
Przygotowanie
Fasolę opłukać i zalać na noc wodą. Następnego dnia odcedzić fasolę i zalać świeżą wodą w ilości 2,5 l.
Gotować tak długo aż fasola będzie miękka. W przypadku wyparowania wody, należy ją uzupełnić.
W międzyczasie na oleju podsmażyć posiekaną cebulę. Do ugotowanej fasoli (nie odcedzonej!) dodać kostki rosołowe, koncentrat, posiekane ząbki czosnku i usmażoną cebulę.
Doprawić solą i pieprzem.Gotować chwilę, dodać majeranek.