Wegańskie placuszki z czarną porzeczką

maspexdigital
Wegańskie placuszki z czarną porzeczką

0

4 / 2

Wegańskie placuszki bananowe na bazie mleka kokosowego lub innego napoju roślinnego. Smaczny i łatwy przepis na śniadanie!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. banan

150 g lubella mąka puszysta uniwersalna

100 mleko kokosowe

1 opak. cukier waniliowy

0.30 łyżecz. proszek do pieczenia

2 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

Rozgnieść banany widelcem, dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.

2

Ciasto na placuszki smażyć na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.

3

Wegańskie placuszki podać z owocowym dodatkiem, np. dżemem z czarnej porzeczki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły