Wegańskie placuszki z czarną porzeczką
maspexdigital
Wegańskie placuszki bananowe na bazie mleka kokosowego lub innego napoju roślinnego. Smaczny i łatwy przepis na śniadanie!
0
4 / 2
Wegańskie placuszki bananowe na bazie mleka kokosowego lub innego napoju roślinnego. Smaczny i łatwy przepis na śniadanie!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. banan
150 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 mleko kokosowe
1 opak. cukier waniliowy
0.30 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
1
Rozgnieść banany widelcem, dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
2
Ciasto na placuszki smażyć na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.
3
Wegańskie placuszki podać z owocowym dodatkiem, np. dżemem z czarnej porzeczki.