Wegańskie placuszki z czarną porzeczką
maspexdigital
Wegańskie placuszki bananowe na bazie mleka kokosowego lub innego napoju roślinnego. Smaczny i łatwy przepis na śniadanie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
753
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 2
Wegańskie placuszki bananowe na bazie mleka kokosowego lub innego napoju roślinnego. Smaczny i łatwy przepis na śniadanie!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. banan
150 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 mleko kokosowe
1 opak. cukier waniliowy
0.30 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
Rozgnieść banany widelcem, dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Ciasto na placuszki smażyć na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.
Wegańskie placuszki podać z owocowym dodatkiem, np. dżemem z czarnej porzeczki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
753
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.