Wegańskie mini tarty z owocami - bez pieczenia

decomorreno
Wegańskie mini tarty z owocami - bez pieczenia

0

5 / 1

Jeżeli znudziły Ci się już standardowe desery i ciasta, sięgnij po nasz przepis na zdrowe, wegańskie czekoladowo - owocowe tarty! Bardzo proste w przygotowaniu, bez konieczności pieczenia. Obłędne w smaku, do tego udekorowane świeżymi darami natury - cieszą także oko.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 łyżka syrop z agawy

1 szcz. sól

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

1 szkl. woda

0.50 szkl. migdały

0.50 szkl. orzechy laskowe

9 szt. daktyle

3 łyżka kakao decomorreno

1 szt. kiwi

4 szt. truskawki

Przygotowanie


1

Dzień wcześniej zalej wodą orzechy z nerkowca i odstaw aby dobrze namokły.

2

Przygotuj spody do tart. Zblenduj orzechy, następnie dodawaj stopniowo daktyle oraz kakao.

3

Formy na tarty wyłóż kawałkami foli spożywczej (dzięki niej w łatwy sposób wyjmiesz tarty). Następnie, przygotowanym ciastem wylep foremki do tart.

4

W następnej kolejności przykryj foremki i włóż je do lodówki na minimum 30 minut.

5

W tym czasie umyj i wysusz owoce. Kiwi obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę. Truskawki również pokrój.

6

Wyjmij ciasto z lodówki, wyciągnij spody z foremek i nałóż na nie krem. Wierzch tart udekoruj przygotowanymi owocami. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły