Wegańskie lody z owocami

EkspertOdKuchni
Wegańskie lody z owocami

0

0 / 0

Poznaj przepis na pyszne wegańskie lody na bazie napoju sojowego. To doskonały wybór dla wszystkich, którzy pragną cieszyć się roślinnym deserem. Lody sprawdzą się na różne okazje — od letnich przyjęć po słodki relaks po ciężkim dniu. Co więcej, przepis można łatwo dostosować do swoich preferencji. Możesz dodać różne owoce, takie jak maliny, truskawki, mango czy kiwi, aby ożywić smak i dodać koloru. Możesz również eksperymentować z dodatkami, takimi jak posypki czekoladowe, wiórki kokosowe czy orzechy, które nadadzą lodom dodatkowej tekstury i smaku. Ogranicza cię tylko wyobraźnia!

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 tymbark just plants soja

100 g cukier trzcinowy

250 g jogurt sojowy

Przygotowanie


1

Jajka ubij z cukrem.

2

Tymbark Just Plants soja podgrzej i powoli wlewaj do ubitych jajek, dodaj aromat waniliowy lub połowę laski wanilii, podgrzewaj, mieszając, aż do wrzenia.

3

Do powstałej masy dodaj jogurt i wymieszaj lub zmiksuj.

4

Przelej do naczynia, w którym będziesz mrozić.

5

Po około godzinie wyjmij lody i zamieszaj, tak aby nie powstały żadne grudki. Możesz tę czynność powtórzyć kilka razy, aż do uzyskania kremowej konsystencji.

6

Lody podawaj z orzechami lub świeżymi bądź mrożonymi owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

178

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły