Wegańskie gofry czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Wegańskie gofry czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725871.jpeg&w=3840&q=75)
Wegańskie gofry - proszę bardzo! Są lekkie, pyszne i mocno czekoladowe. Mniam!
0
5 / 1
Wegańskie gofry - proszę bardzo! Są lekkie, pyszne i mocno czekoladowe. Mniam!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
370 mleko roślinne
210 g mąka pszenna
40 g kakao decomorreno
1.50 łyżecz. soda oczyszczona
70 g olej kokosowy
1 szczyp. sól
1 opak. truskawki
Przygotowanie
W misce wymieszaj mąkę oraz kakao, sodę oczyszczoną, ksylitol i szczyptę soli. Dodaj następnie mleko roślinne oraz rozpuszczony olej kokosowy.
Wymieszaj i ostaw na 10-15 minut. Ciasto w tym czasie powinno zgęstnieć. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj olejem.
Piecz gofry tak długo aż będą dobrze przypieczone. Po wyjęciu z gofrownicy odkładaj je na kratkę, aż odparuje z nich para wodna.
Gotowe gofry podawaj z dużą ilością świeżych truskawek z wegańskim jogurtem, polane lekko syropem z agawy.