Wegańskie gofry czekoladowe

decomorreno
Wegańskie gofry czekoladowe

0

5 / 1

Wegańskie gofry - proszę bardzo! Są lekkie, pyszne i mocno czekoladowe. Mniam!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

370 mleko roślinne

210 g mąka pszenna

40 g kakao decomorreno

1.50 łyżeczka soda oczyszczona

70 g olej kokosowy

1 szcz. sól

1 opak. truskawki

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj mąkę oraz kakao, sodę oczyszczoną, ksylitol i szczyptę soli. Dodaj następnie mleko roślinne oraz rozpuszczony olej kokosowy.

2

Wymieszaj i ostaw na 10-15 minut. Ciasto w tym czasie powinno zgęstnieć. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj olejem.

3

Piecz gofry tak długo aż będą dobrze przypieczone. Po wyjęciu z gofrownicy odkładaj je na kratkę, aż odparuje z nich para wodna.

4

Gotowe gofry podawaj z dużą ilością świeżych truskawek z wegańskim jogurtem, polane lekko syropem z agawy.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły