Wegańskie gofry czekoladowe
decomorreno
Wegańskie gofry - proszę bardzo! Są lekkie, pyszne i mocno czekoladowe. Mniam!
0
5 / 1
Wegańskie gofry - proszę bardzo! Są lekkie, pyszne i mocno czekoladowe. Mniam!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
370 mleko roślinne
210 g mąka pszenna
40 g kakao decomorreno
1.50 łyżeczka soda oczyszczona
70 g olej kokosowy
1 szcz. sól
1 opak. truskawki
Przygotowanie
W misce wymieszaj mąkę oraz kakao, sodę oczyszczoną, ksylitol i szczyptę soli. Dodaj następnie mleko roślinne oraz rozpuszczony olej kokosowy.
Wymieszaj i ostaw na 10-15 minut. Ciasto w tym czasie powinno zgęstnieć. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj olejem.
Piecz gofry tak długo aż będą dobrze przypieczone. Po wyjęciu z gofrownicy odkładaj je na kratkę, aż odparuje z nich para wodna.
Gotowe gofry podawaj z dużą ilością świeżych truskawek z wegańskim jogurtem, polane lekko syropem z agawy.