Wegańskie gofry czekoladowe

decomorreno
Wegańskie gofry czekoladowe

0

4 / 3

Pragniemy podzielić się z wami wyjątkowym przepisem na chrupiące z wierzchu, puszyste i miękkie w środku wegańskie, domowe gofry! Brak dodatku mleka i jajek jest zupełnie nieodczuwalny. Gofry są obłędnie smaczne! Dodatkowo, nasza propozycja jest niezwykle prosta i szybka w wykonaniu. Gofry wegańskie rządzą!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. jogurt wegański

370 mleko roślinne

210 g mąka pszenna tortowa lubella

40 g kakao decomorreno

1.50 łyżeczka soda oczyszczona

40 g ksylitol

70 g olej kokosowy nierafinowany płynny

1 szcz. sól

300 g truskawki

50 syrop z agawy

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj mąkę oraz kakao, dodaj sodę oczyszczoną, ksylitol i szczyptę soli. W następnej kolejności wlej mleko roślinne oraz rozpuszczony olej kokosowy.

2

Wymieszaj całość i ostaw na 10-15 minut. Ciasto w tym czasie powinno zgęstnieć.

3

Rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją olejem. Piecz gofry tak długo aż będą dobrze przypieczone. Po wyjęciu z gofrownicy odkładaj je na kratkę, aby odparowała z nich para wodna.

4

Gotowe gofry podawaj z dużą ilością świeżych truskawek z wegańskim jogurtem, polane lekko syropem z agawy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły