Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1705395704029.png&w=3840&q=75)
Kakao DecoMorreno
![Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712560802943.jpg&w=3840&q=75)
Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie to świetny wybór na słodką przekąskę, która łączy w sobie orzeźwiający smak mandarynek z intensywnym aromatem czekolady. Są proste w wykonaniu i z pewnością będą idealnym przysmakiem dla każdego, kto szuka smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnych deserów.
0
0 / 0
Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie to świetny wybór na słodką przekąskę, która łączy w sobie orzeźwiający smak mandarynek z intensywnym aromatem czekolady. Są proste w wykonaniu i z pewnością będą idealnym przysmakiem dla każdego, kto szuka smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnych deserów.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
400 ml sok mandarynkowy
7 g agar-agar
2 łyżka kakao decomorreno
100 g czekolada wegańska
1 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
Zagotuj w rondelku sok z mandarynek. Dodaj agar-agar i gotuj na małym ogniu około 5 minut, aż się rozpuści i straci morski zapach.
Galaretkę przelej do prostokątnego pojemnika i pozostaw do stężenia.
W metalowej misce na kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy oraz czekoladę. Dodaj kakao i wymieszaj do uzyskania gładkiej, błyszczącej konsystencji.
Wyjmij galaretkę z pojemnika i pokrój na jednakowe sześciany. Każdy zanurz w czekoladzie i odstaw do lodówki do zastygnięcia.