Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie

Kakao DecoMorreno
Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie

0

0 / 0

Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie to świetny wybór na słodką przekąskę, która łączy w sobie orzeźwiający smak mandarynek z intensywnym aromatem czekolady. Są proste w wykonaniu i z pewnością będą idealnym przysmakiem dla każdego, kto szuka smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnych deserów.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

400 ml sok mandarynkowy

7 g agar-agar

2 łyżka kakao decomorreno

100 g czekolada wegańska

1 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

Zagotuj w rondelku sok z mandarynek. Dodaj agar-agar i gotuj na małym ogniu około 5 minut, aż się rozpuści i straci morski zapach.

2

Galaretkę przelej do prostokątnego pojemnika i pozostaw do stężenia.

3

W metalowej misce na kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy oraz czekoladę. Dodaj kakao i wymieszaj do uzyskania gładkiej, błyszczącej konsystencji.

4

Wyjmij galaretkę z pojemnika i pokrój na jednakowe sześciany. Każdy zanurz w czekoladzie i odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły