Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie
Kakao DecoMorreno
Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie to świetny wybór na słodką przekąskę, która łączy w sobie orzeźwiający smak mandarynek z intensywnym aromatem czekolady. Są proste w wykonaniu i z pewnością będą idealnym przysmakiem dla każdego, kto szuka smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnych deserów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
18
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wegańskie galaretki mandarynkowe w czekoladzie to świetny wybór na słodką przekąskę, która łączy w sobie orzeźwiający smak mandarynek z intensywnym aromatem czekolady. Są proste w wykonaniu i z pewnością będą idealnym przysmakiem dla każdego, kto szuka smacznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnych deserów.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
400 ml sok mandarynkowy
7 g agar-agar
2 łyżka kakao decomorreno
100 g czekolada wegańska
1 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
Zagotuj w rondelku sok z mandarynek. Dodaj agar-agar i gotuj na małym ogniu około 5 minut, aż się rozpuści i straci morski zapach.
Galaretkę przelej do prostokątnego pojemnika i pozostaw do stężenia.
W metalowej misce na kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy oraz czekoladę. Dodaj kakao i wymieszaj do uzyskania gładkiej, błyszczącej konsystencji.
Wyjmij galaretkę z pojemnika i pokrój na jednakowe sześciany. Każdy zanurz w czekoladzie i odstaw do lodówki do zastygnięcia.