Wegańskie czekoladowe cookie dough

decomorreno
Wegańskie czekoladowe cookie dough

0

5 / 1

A oto nasza propozycja dla wszystkich ciasteczkowych potworków! Cookie dough w wersji bezglutenowej i wegańskiej, które inspiruje smakiem oraz niezwykłą łatwością wykonania. Wyraźnie czekoladowe, sycące i przepyszne! Jedyne takie surowe ciasto, które można jeść bez obaw.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka migdałowa

3 łyżka olej kokosowy

5 łyżka syrop klonowy

60 g mąka kokosowa

3 łyżka kakao decomorreno

1 szcz. sól

3 łyżka mleko roślinne

0.50 opak. czekolada

Przygotowanie


1

Na początek wymieszaj mąkę migdałową (lub zblenduj blanszowane migdały), mąkę kokosową oraz kakao ze szczyptą soli.

2

Następnie dolej syrop oraz rozpuszczony olej kokosowy. Wymieszaj całość bardzo dokładnie.

3

W razie potrzeby dodaj ulubione mleko roślinne, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

4

Na koniec wsyp pokrojoną drobno czekoladę i wymieszaj. W ten sposób przygotowane cookie dough możesz podawać schłodzone lub od razu po przygotowaniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły