Wegańskie czekoladowe cookie dough
decomorreno
A oto nasza propozycja dla wszystkich ciasteczkowych potworków! Cookie dough w wersji bezglutenowej i wegańskiej, które inspiruje smakiem oraz niezwykłą łatwością wykonania. Wyraźnie czekoladowe, sycące i przepyszne! Jedyne takie surowe ciasto, które można jeść bez obaw.
0
5 / 1
A oto nasza propozycja dla wszystkich ciasteczkowych potworków! Cookie dough w wersji bezglutenowej i wegańskiej, które inspiruje smakiem oraz niezwykłą łatwością wykonania. Wyraźnie czekoladowe, sycące i przepyszne! Jedyne takie surowe ciasto, które można jeść bez obaw.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka migdałowa
3 łyżka olej kokosowy
5 łyżka syrop klonowy
60 g mąka kokosowa
3 łyżka kakao decomorreno
1 szcz. sól
3 łyżka mleko roślinne
0.50 opak. czekolada
Przygotowanie
Na początek wymieszaj mąkę migdałową (lub zblenduj blanszowane migdały), mąkę kokosową oraz kakao ze szczyptą soli.
Następnie dolej syrop oraz rozpuszczony olej kokosowy. Wymieszaj całość bardzo dokładnie.
W razie potrzeby dodaj ulubione mleko roślinne, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Na koniec wsyp pokrojoną drobno czekoladę i wymieszaj. W ten sposób przygotowane cookie dough możesz podawać schłodzone lub od razu po przygotowaniu.