Wegańskie czekoladowe cookie dough

decomorreno
Wegańskie czekoladowe cookie dough

0

5 / 1

A oto nasza propozycja dla wszystkich ciasteczkowych potworków! Cookie dough w wersji bezglutenowej i wegańskiej, które inspiruje smakiem oraz niezwykłą łatwością wykonania. Wyraźnie czekoladowe, sycące i przepyszne! Jedyne takie surowe ciasto, które można jeść bez obaw.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka migdałowa

3 łyżka olej kokosowy

5 łyżka syrop klonowy

60 g mąka kokosowa

3 łyżka kakao decomorreno

1 szczyp. sól

3 łyżka mleko roślinne

0.50 opak. czekolada

Przygotowanie


1

Na początek wymieszaj mąkę migdałową (lub zblenduj blanszowane migdały), mąkę kokosową oraz kakao ze szczyptą soli.

2

Następnie dolej syrop oraz rozpuszczony olej kokosowy. Wymieszaj całość bardzo dokładnie.

3

W razie potrzeby dodaj ulubione mleko roślinne, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

4

Na koniec wsyp pokrojoną drobno czekoladę i wymieszaj. W ten sposób przygotowane cookie dough możesz podawać schłodzone lub od razu po przygotowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

941

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły