Wegańskie cukierki krówki na mleku kokosowym

decomorreno
Wegańskie cukierki krówki na mleku kokosowym

0

4.7 / 3

.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

300 mleko kokosowe

200 g cukier trzcinowy

70 g olej kokosowy

10 g kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Otworzyć schłodzone mleko kokosowe, do rondelka dodać tylko gęstą część, tzw. śmietankę, wsypać cukier zagotować.

2

Dodać olej kokosowy, gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż zgęstnieje Na koniec wsypać kakao i energicznie wymieszać, aż masa będzie gładka.

3

Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, wylać lekko ciepłą masę, ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

4

Nóż natłuścić olejem kokosowym i pokroić na mniejsze prostokąty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły