Wegańskie cukierki krówki na mleku kokosowym
decomorreno
0
4.7 / 3
.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
300 mleko kokosowe
200 g cukier trzcinowy
70 g olej kokosowy
10 g kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Otworzyć schłodzone mleko kokosowe, do rondelka dodać tylko gęstą część, tzw. śmietankę, wsypać cukier zagotować.
2
Dodać olej kokosowy, gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż zgęstnieje Na koniec wsypać kakao i energicznie wymieszać, aż masa będzie gładka.
3
Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, wylać lekko ciepłą masę, ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
4
Nóż natłuścić olejem kokosowym i pokroić na mniejsze prostokąty.