Wegańskie cukierki krówki na mleku kokosowym
decomorreno
.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
459
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.7 / 3
.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
300 mleko kokosowe
200 g cukier trzcinowy
70 g olej kokosowy
10 g kakao decomorreno
Przygotowanie
Otworzyć schłodzone mleko kokosowe, do rondelka dodać tylko gęstą część, tzw. śmietankę, wsypać cukier zagotować.
Dodać olej kokosowy, gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż zgęstnieje Na koniec wsypać kakao i energicznie wymieszać, aż masa będzie gładka.
Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, wylać lekko ciepłą masę, ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Nóż natłuścić olejem kokosowym i pokroić na mniejsze prostokąty.