Wegańskie ciasto czekoladowe mocha

decomorreno
Wegańskie ciasto czekoladowe mocha

Średnia 5 / 1

Oceń!

Kruchy ciasteczkowy spód wyłożony dellikatnym i jednocześnie intensywnie czekoladowo-kawowym kremem. Brzmi zachęcająco, prawda? A jeszcze lepiej smakuje! Oto wegańskie ciasto, które jest strzałem w dziesiątkę na każda okazję, gdyż zadowoli każde, nawet "niewegańskie podniebienie" ;)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

260 g herbatniki

1 łyżka olej kokosowy

1 łyżka masło orzechowe

400 g ciecierzyca

150 g jogurt wegański waniliowy

0.50 szkl. syrop z agawy

80 espresso

60 g kakao decomorreno

80 g olej kokosowy

Przygotowanie


Ciastka wegańskie (typ. herbatniki) bardzo dokładnie zblenduj, dodaj rozpuszczony olej oraz masło orzechowe. Przełóż do formy.

Przygotuj krem, blendując razem ugotowaną ciecierzycę, jogurt, syrop, przestudzone espresso, oraz kakao i rozpuszczone 80 g oleju kokosowego.

Spróbuj czy ciasto jest wystraczająco słodkie, w razie potrzeby dodaj więcej syropu.

Przelej krem do formy i włóż na całą noc do lodówki.

Przed podaniem wierzch możesz posypać posiekaną czekoladą. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

358

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły