Wegańskie ciasto czekoladowe mocha
decomorreno
Kruchy ciasteczkowy spód wyłożony dellikatnym i jednocześnie intensywnie czekoladowo-kawowym kremem. Brzmi zachęcająco, prawda? A jeszcze lepiej smakuje! Oto wegańskie ciasto, które jest strzałem w dziesiątkę na każda okazję, gdyż zadowoli każde, nawet "niewegańskie podniebienie" ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
358
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Kruchy ciasteczkowy spód wyłożony dellikatnym i jednocześnie intensywnie czekoladowo-kawowym kremem. Brzmi zachęcająco, prawda? A jeszcze lepiej smakuje! Oto wegańskie ciasto, które jest strzałem w dziesiątkę na każda okazję, gdyż zadowoli każde, nawet "niewegańskie podniebienie" ;)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
260 g herbatniki
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka masło orzechowe
400 g ciecierzyca
150 g jogurt wegański waniliowy
0.50 szkl. syrop z agawy
80 espresso
60 g kakao decomorreno
80 g olej kokosowy
Przygotowanie
Ciastka wegańskie (typ. herbatniki) bardzo dokładnie zblenduj, dodaj rozpuszczony olej oraz masło orzechowe. Przełóż do formy.
Przygotuj krem, blendując razem ugotowaną ciecierzycę, jogurt, syrop, przestudzone espresso, oraz kakao i rozpuszczone 80 g oleju kokosowego.
Spróbuj czy ciasto jest wystraczająco słodkie, w razie potrzeby dodaj więcej syropu.
Przelej krem do formy i włóż na całą noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch możesz posypać posiekaną czekoladą. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
358
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne