Wegańskie ciasto czekoladowe mocha
decomorreno
0
5 / 1
Kruchy ciasteczkowy spód wyłożony dellikatnym i jednocześnie intensywnie czekoladowo-kawowym kremem. Brzmi zachęcająco, prawda? A jeszcze lepiej smakuje! Oto wegańskie ciasto, które jest strzałem w dziesiątkę na każda okazję, gdyż zadowoli każde, nawet "niewegańskie podniebienie" ;)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
260 g herbatniki
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka masło orzechowe
400 g ciecierzyca
150 g jogurt wegański waniliowy
0.50 szkl. syrop z agawy
80 espresso
60 g kakao decomorreno
80 g olej kokosowy
Przygotowanie
Ciastka wegańskie (typ. herbatniki) bardzo dokładnie zblenduj, dodaj rozpuszczony olej oraz masło orzechowe. Przełóż do formy.
Przygotuj krem, blendując razem ugotowaną ciecierzycę, jogurt, syrop, przestudzone espresso, oraz kakao i rozpuszczone 80 g oleju kokosowego.
Spróbuj czy ciasto jest wystraczająco słodkie, w razie potrzeby dodaj więcej syropu.
Przelej krem do formy i włóż na całą noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch możesz posypać posiekaną czekoladą. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne