Wegańskie ciasto czekoladowe mocha

decomorreno
Wegańskie ciasto czekoladowe mocha

0

5 / 1

Kruchy ciasteczkowy spód wyłożony dellikatnym i jednocześnie intensywnie czekoladowo-kawowym kremem. Brzmi zachęcająco, prawda? A jeszcze lepiej smakuje! Oto wegańskie ciasto, które jest strzałem w dziesiątkę na każda okazję, gdyż zadowoli każde, nawet "niewegańskie podniebienie" ;)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

260 g herbatniki

1 łyżka olej kokosowy

1 łyżka masło orzechowe

400 g ciecierzyca

150 g jogurt wegański waniliowy

0.50 szkl. syrop z agawy

80 espresso

60 g kakao decomorreno

80 g olej kokosowy

Przygotowanie


1

Ciastka wegańskie (typ. herbatniki) bardzo dokładnie zblenduj, dodaj rozpuszczony olej oraz masło orzechowe. Przełóż do formy.

2

Przygotuj krem, blendując razem ugotowaną ciecierzycę, jogurt, syrop, przestudzone espresso, oraz kakao i rozpuszczone 80 g oleju kokosowego.

3

Spróbuj czy ciasto jest wystraczająco słodkie, w razie potrzeby dodaj więcej syropu.

4

Przelej krem do formy i włóż na całą noc do lodówki.

5

Przed podaniem wierzch możesz posypać posiekaną czekoladą. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły