Wegańskie ciastko z mikrofalówki
decomorreno
Idealne gdy nachodzi Cię nagła ochota na coś pysznego oraz gdy odwiedzą Cię niezapowiedziani goście. Szybkie, proste, rozkosznie czekoladowe i do tego wegańskie! Koniecznie wypróbuj, najlepiej natychmiast :)
0
4.5 / 2
Idealne gdy nachodzi Cię nagła ochota na coś pysznego oraz gdy odwiedzą Cię niezapowiedziani goście. Szybkie, proste, rozkosznie czekoladowe i do tego wegańskie! Koniecznie wypróbuj, najlepiej natychmiast :)
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka mąka gryczana
0.50 szt. banan
1 łyżka masło orzechowe
1 szczyp. soda oczyszczona
2 łyżka erytrytol
2 łyżka mleko roślinne
1 łyżecz. olej kokosowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Banana obierz i ½ ugnieć widelcem na mus. Dodaj do niego rozpuszczony olej kokosowy, mleko roślinne oraz pozostałe sypkie składniki.
Przenieś 2/3 ciasta do kubka lub szklanki, na środek nałóż łyżkę masła orzechowego, przykryj pozostałą częścią ciasta.
Umieść w kuchence mikrofalowej o mocy 800 W na około 60-90 sekund i gotowe!
Ciastko możesz serwować z dodatkiem świeżych owoców.
Wideo z przygotowania przepisu
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne
Gluten