Wegańskie ciastko z mikrofalówki

decomorreno
Wegańskie ciastko z mikrofalówki

0

4.5 / 2

Idealne gdy nachodzi Cię nagła ochota na coś pysznego oraz gdy odwiedzą Cię niezapowiedziani goście. Szybkie, proste, rozkosznie czekoladowe i do tego wegańskie! Koniecznie wypróbuj, najlepiej natychmiast :)

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka mąka gryczana

0.50 szt. banan

1 łyżka masło orzechowe

1 szczyp. soda oczyszczona

2 łyżka erytrytol

2 łyżka mleko roślinne

1 łyżecz. olej kokosowy

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Banana obierz i ½ ugnieć widelcem na mus. Dodaj do niego rozpuszczony olej kokosowy, mleko roślinne oraz pozostałe sypkie składniki.

2

Przenieś 2/3 ciasta do kubka lub szklanki, na środek nałóż łyżkę masła orzechowego, przykryj pozostałą częścią ciasta.

3

Umieść w kuchence mikrofalowej o mocy 800 W na około 60-90 sekund i gotowe!

4

Ciastko możesz serwować z dodatkiem świeżych owoców.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

391

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły