Wegańskie burrito z fasolą i tofu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Wegańskie burrito z fasolą i tofu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1708009305370.jpeg&w=3840&q=75)
Popularne danie kuchni meksykańskiej w wersji wege. Tak samo pyszne jak oryginalny przepis!
0
0 / 0
Popularne danie kuchni meksykańskiej w wersji wege. Tak samo pyszne jak oryginalny przepis!
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. tortilla pełnoziarnista
200 g tofu
200 g ryż
100 g fasola czerwona
100 g sałata lodowa
2 szt. pomidor
50 krem balsamiczny
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cukier
1 szczyp. curry
1 szczyp. papryka wędzona
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. kurkuma
1 szczyp. zioła prowansalskie
Przygotowanie
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy go i doprawiamy.
Puszkę pomidorów przelewamy do garnka i gotujemy do odparowania wody. Pod koniec doprawiajmy solą, cukrem, ziołami prowansalskimi oraz kremem balsamicznym.
Placki tortilli podgrzewamy na patelni/w piekarniku.
Na ciepłe placki kładziemy ryż, polewamy sosem pomidorowym. Następnie kładziemy pokrojone w kostkę pomidory z tofu, fasolę, drobno posiekaną sałatę.
Tortille zawijamy w buritto i podajemy z keczupem Kotlin.