Wegańskie burrito z fasolą i tofu
EkspertOdKuchni
Popularne danie kuchni meksykańskiej w wersji wege. Tak samo pyszne jak oryginalny przepis!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
870
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
137
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Popularne danie kuchni meksykańskiej w wersji wege. Tak samo pyszne jak oryginalny przepis!
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. tortilla pełnoziarnista
200 g tofu
200 g ryż
100 g fasola czerwona
100 g sałata lodowa
2 szt. pomidor
50 krem balsamiczny
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cukier
1 szczyp. curry
1 szczyp. papryka wędzona
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. kurkuma
1 szczyp. zioła prowansalskie
Przygotowanie
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy go i doprawiamy.
Puszkę pomidorów przelewamy do garnka i gotujemy do odparowania wody. Pod koniec doprawiajmy solą, cukrem, ziołami prowansalskimi oraz kremem balsamicznym.
Placki tortilli podgrzewamy na patelni/w piekarniku.
Na ciepłe placki kładziemy ryż, polewamy sosem pomidorowym. Następnie kładziemy pokrojone w kostkę pomidory z tofu, fasolę, drobno posiekaną sałatę.
Tortille zawijamy w buritto i podajemy z keczupem Kotlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
870
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
137
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.