Wegańskie brownie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Wegańskie brownie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695711.jpeg&w=3840&q=75)
Wegańskie brownie z czerwonej fasoli z dodatkiem banana jest niezwykle wilgotne i aromatyczne. Brownie z dodatkiem konfitury z czarnej porzeczki Łowicz idealnie balansuje słodko-kwaśne smaki. Pyszne!
0
0 / 0
Wegańskie brownie z czerwonej fasoli z dodatkiem banana jest niezwykle wilgotne i aromatyczne. Brownie z dodatkiem konfitury z czarnej porzeczki Łowicz idealnie balansuje słodko-kwaśne smaki. Pyszne!
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
800 g fasola czerwona konserwowa
3 szt. banan
4 szt. jajko
0.30 szkl. cukier trzcinowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
2 łyżka olej rzepakowy
240 g extra konfitura z czarnej porzeczki łowicz
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Banany obieramy, fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy.
Wszystkie składniki miksujemy na idealnie gładką masę.
Masę wylewamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia (20 x 20 cm). Pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu smarujemy konfiturą i kroimy.