Wegańskie brownie

maspexdigital
Wegańskie brownie

0

0 / 0

Wegańskie brownie z czerwonej fasoli z dodatkiem banana jest niezwykle wilgotne i aromatyczne. Brownie z dodatkiem konfitury z czarnej porzeczki Łowicz idealnie balansuje słodko-kwaśne smaki. Pyszne!

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

800 g fasola czerwona konserwowa

3 szt. banan

4 szt. jajko

0.30 szkl. cukier trzcinowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

2 łyżka olej rzepakowy

240 g extra konfitura z czarnej porzeczki łowicz

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

2

Banany obieramy, fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy.

3

Wszystkie składniki miksujemy na idealnie gładką masę.

4

Masę wylewamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia (20 x 20 cm). Pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka).

5

Po wystudzeniu smarujemy konfiturą i kroimy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły