Wegański makaron z brokułami w kremowym sosie

EkspertOdKuchni
Wegański makaron z brokułami w kremowym sosie

0

3 / 1

Wegański makaron z brokułami w kremowym sosie to idealny wybór dla osób, które poszukują smacznej alternatywy dla tradycyjnych dań z mięsem. Zasmakuje każdemu, kto ceni sobie kremowe smaki potraw. Płatki drożdżowe nadają całości lekko serowego aromatu, a w połączeniu z orzechami tworzą sycące danie, które jest wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. A co najlepsze, przepis można łatwo uzupełnić o swoje ulubione składniki lub dostosować do własnych preferencji, dzięki czemu możesz stworzyć swoją własną wariację. Dodaj ulubione warzywa, przyprawy lub nutę ostrości. Smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g makaron lubella pióra

200 g brokuły

1 szt. cebula

250 tymbark just plants owies

3 łyżka płatki drożdżowe nieaktywne

Przygotowanie


1

Zagotuj lekko osoloną wodę w dwóch garnkach, w jednym zagotuj makaron według przepisu na opakowaniu, w drugim umyty i podzielony na różyczki brokuł.

2

Gotuj go najlepiej około 7 minut, tak aby wciąż był chrupiący. W trakcie gotowania obierz i poszatkuj cebulę oraz czosnek i podsmaż chwilę na łyżce oliwy.

3

W kielichu blendera zblenduj orzechy nerkowca, płatki drożdżowe i napój roślinny Tymbark Just Plants owies.

4

Przełóż na patelnię makaron oraz brokuły, zalej przygotowanym wcześniej sosem, dopraw solą oraz pieprzem i trzymaj jeszcze 5 minut pod przykryciem.

5

Podawaj ze świeżymi ziołami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły