Wegański krem z dyni
Just Plants
Krem z dyni to idealna propozycja na jesienny, rozgrzewający posiłek. Połączenie napoju owsianego z dynią, marchewką, imbirem, orzechami i świeżą natką pietruszki to świetny wybór dla miłośników wegańskiej kuchni. Gotowa zupa dyniowa nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na stole, a przy tym jest cennym źródłem wartości odżywczych. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
194
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Krem z dyni to idealna propozycja na jesienny, rozgrzewający posiłek. Połączenie napoju owsianego z dynią, marchewką, imbirem, orzechami i świeżą natką pietruszki to świetny wybór dla miłośników wegańskiej kuchni. Gotowa zupa dyniowa nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na stole, a przy tym jest cennym źródłem wartości odżywczych. Smacznego!
9
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 l tymbark just plants owies
1 kg mała dynia
2 szt. marchewka
1 szt. cebula dymka
1 łyżka oliwa
1 szt. korzeń imbiru 2 cm
1 szt. ulubione orzechy (np. laskowe)
1 pęcz. natka pietruszki do posypania
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Dynię i marchewkę obieramy i dokładnie oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach z dodatkiem oliwy i soli.
Cebulkę dymkę i czosnek siekamy i podsmażamy w rondelku na łyżce oleju.
Po chwili dodajemy upieczone warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy starty imbir, sól i pieprz.
Zalewamy 0,5 l Tymbark Just Plants Owsiany.
Dusimy przez około 10 minut. Blendujemy.
Podajemy z posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
194
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.