Wegański krem z dyni

Just Plants
Wegański krem z dyni

0

0 / 0

Krem z dyni to idealna propozycja na jesienny, rozgrzewający posiłek. Połączenie napoju owsianego z dynią, marchewką, imbirem, orzechami i świeżą natką pietruszki to świetny wybór dla miłośników wegańskiej kuchni. Gotowa zupa dyniowa nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na stole, a przy tym jest cennym źródłem wartości odżywczych. Smacznego!

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 l tymbark just plants owies

1 kg mała dynia

2 szt. marchewka

1 szt. cebula dymka

1 łyżka oliwa

1 szt. korzeń imbiru 2 cm

1 szt. ulubione orzechy (np. laskowe)

1 pęcz. natka pietruszki do posypania

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Dynię i marchewkę obieramy i dokładnie oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach z dodatkiem oliwy i soli.

2

Cebulkę dymkę i czosnek siekamy i podsmażamy w rondelku na łyżce oleju.

3

Po chwili dodajemy upieczone warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy starty imbir, sól i pieprz.

4

Zalewamy 0,5 l Tymbark Just Plants Owsiany.

5

Dusimy przez około 10 minut. Blendujemy.

6

Podajemy z posiekanymi orzechami i natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły