Wegański bekon z kokosa
EkspertOdKuchni
Wegański bekon z kokosa to doskonała alternatywa dla tradycyjnego bekonu, która doskonale imituje smak i chrupkość klasycznej wersji. Idealnie sprawdzi się dla wegan, wegetarian, ale także dla tych, którzy po prostu chcą spróbować czegoś nowego. Bekon z kokosa świetnie pasuje do sałatek, burgerów, kanapek i wielu innych potraw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wegański bekon z kokosa to doskonała alternatywa dla tradycyjnego bekonu, która doskonale imituje smak i chrupkość klasycznej wersji. Idealnie sprawdzi się dla wegan, wegetarian, ale także dla tych, którzy po prostu chcą spróbować czegoś nowego. Bekon z kokosa świetnie pasuje do sałatek, burgerów, kanapek i wielu innych potraw.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g płatki kokosowe
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka miód
1 łyżecz. papryka wędzona
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Wymieszać sos sojowy, miód, oliwę, paprykę wędzoną, sól i pieprz.
Do sosu dodać płatki i wymieszać tak, aby sos pokrył całą ich powierzchnię.
Wstawić do piekarnika na 5-8 minut, uważając, żeby kokos się nie przypalił.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.