Wegański bekon z kokosa

EkspertOdKuchni
Wegański bekon z kokosa

0

0 / 0

Wegański bekon z kokosa to doskonała alternatywa dla tradycyjnego bekonu, która doskonale imituje smak i chrupkość klasycznej wersji. Idealnie sprawdzi się dla wegan, wegetarian, ale także dla tych, którzy po prostu chcą spróbować czegoś nowego. Bekon z kokosa świetnie pasuje do sałatek, burgerów, kanapek i wielu innych potraw.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g płatki kokosowe

2 łyżka sos sojowy

1 łyżka miód

1 łyżecz. papryka wędzona

Przygotowanie


1

Rozgrzać piekarnik do 180°C.

2

Wymieszać sos sojowy, miód, oliwę, paprykę wędzoną, sól i pieprz.

3

Do sosu dodać płatki i wymieszać tak, aby sos pokrył całą ich powierzchnię.

4

Wstawić do piekarnika na 5-8 minut, uważając, żeby kokos się nie przypalił.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły