Wegańska panna cotta

Just Plants
Wegańska panna cotta

1

5 / 1

Wegańska panna cotta to prosty i efektowny deser, który zadowoli zarówno miłośników roślinnych smaków, jak i tych, którzy szukają lekkiego zakończenia posiłku. Przygotowywana na bazie napoju roślinnego i agaru, zyskuje delikatną, kremową konsystencję bez użycia żelatyny czy nabiału. Gotowa panna cotta najlepiej smakuje z owocami na wierzchu lub sosem malinowym. Smacznego!

5

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 ml tymbark just plants kokos

1 łyżecz. agar-agar

2 łyżka cukier trzcinowy

2 łyżecz. ekstrakt waniliowy

1 łyżecz. skrobia ziemniaczana

Przygotowanie


1

Podgrzej 3/4 napoju Tymbark Just Plants Kokos w rondelku razem z wanilią i agarem.

2

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty.

3

W pozostałej części napoju roślinnego rozpuść skrobię ziemniaczaną i cukier.

4

Dodaj mieszankę do gotującego się napoju roślinnego, cały czas mieszając.

5

Przygotuj 2 kubeczki i przelej gotową masę.

6

Odstaw do wystudzenia, po czym włóż do lodówki na minimum 3 godziny.

7

Po ostudzeniu dodaj maliny lub inne ulubione owoce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły