Wegańska panna cotta
Just Plants
Wegańska panna cotta to prosty i efektowny deser, który zadowoli zarówno miłośników roślinnych smaków, jak i tych, którzy szukają lekkiego zakończenia posiłku. Przygotowywana na bazie napoju roślinnego i agaru, zyskuje delikatną, kremową konsystencję bez użycia żelatyny czy nabiału. Gotowa panna cotta najlepiej smakuje z owocami na wierzchu lub sosem malinowym. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Wegańska panna cotta to prosty i efektowny deser, który zadowoli zarówno miłośników roślinnych smaków, jak i tych, którzy szukają lekkiego zakończenia posiłku. Przygotowywana na bazie napoju roślinnego i agaru, zyskuje delikatną, kremową konsystencję bez użycia żelatyny czy nabiału. Gotowa panna cotta najlepiej smakuje z owocami na wierzchu lub sosem malinowym. Smacznego!
5
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 ml tymbark just plants kokos
1 łyżecz. agar-agar
2 łyżka cukier trzcinowy
2 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 łyżecz. skrobia ziemniaczana
Przygotowanie
Podgrzej 3/4 napoju Tymbark Just Plants Kokos w rondelku razem z wanilią i agarem.
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty.
W pozostałej części napoju roślinnego rozpuść skrobię ziemniaczaną i cukier.
Dodaj mieszankę do gotującego się napoju roślinnego, cały czas mieszając.
Przygotuj 2 kubeczki i przelej gotową masę.
Odstaw do wystudzenia, po czym włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
Po ostudzeniu dodaj maliny lub inne ulubione owoce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.