Wegańska owsianka z owocami

EkspertOdKuchni
Wegańska owsianka z owocami

0

0 / 0

Wegańska owsianka z owocami to świetny wybór na sycące śniadanie. Sprawdzi się również jako zdrowa przekąska lub szybki posiłek w pracy. Jest doskonała dla osób dbających o zdrową dietę, ponieważ zawiera mnóstwo błonnika, składników mineralnych i witamin. Jej prosty sposób przygotowania pozwala na dowolne modyfikacje i uzupełnienia. Aby urozmaicić smak, możesz dodać ulubione owoce, konfiturę, siemię lniane, pestki słonecznika lub przyprawy np. cynamon i kardamon — możliwości jest wiele! Życzymy smacznego.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1.50 szkl. tymbark just plants orzech laskowy

0.50 szkl. płatki owsiane

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

Do rondelka wlej 1,5 szklanki napoju roślinnego Tymbark Just Plants orzech laskowy i zacznij gotować na małym ogniu.

2

Dosyp pół szklanki płatków owsianych i gotuj 5-10 minut w zależności od tego czy wolisz owsiankę bardziej płynną, czy gęstą.

3

Ciepłą owsiankę przełóż do misek i dodaj suszone owoce: mogą to być banany, daktyle, jabłka, skórka pomarańczowa, rodzynki lub żurawina.

4

Na koniec dodaj pokruszone orzechy nerkowca i zimne, mrożone owoce. Całość skrop odrobiną miodu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły