0

Składniki

5 Łyżeczek
500 Mililitrów
woda
2 Łyżki
agar
2 Łyżki
syrop z agawy
1 Sztuka
pomarańcza
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańczę filetujemy i układamy na dnie salaterek
  2. 400 ml wody zagotowujemy. Do 100 ml wody dodajemy agar i syrop z agawy i sok pomarańczo-wy. Mieszankę dodajemy go gotującej się wody i gotujemy jeszcze 2 minuty cały czas mieszając.
  3. Zalewamy pomarańcze galaretką i odstawiamy do zastygnicia na 2-3 godziny.

Podobne przepisy

Placki jaglane z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki jaglane z pomarańczą

Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Kisiel z sokiem pomarańczowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kisiel z sokiem pomarańczowym

Budyń z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Budyń z miodem i orzechami

Bułki z bakaliami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Bułki z bakaliami

Domowa granola fit

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowa granola fit

Domowa granola z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowa granola z miodem i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!