Example thumb
0

Składniki

5 Szczypt
sól
2 Łyżeczki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
gorczyca
60 Dekagramów
schab bez kości
50 Dekagramów
wieprzowina łopatka
50 Dekagramów
Słonina
50 Dekagramów
Wieprzowina szynka surowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy w kostkę, Łopatkę, szynkę, słonie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy gorczycę, pieprz i sól do smaku . Dodajemy jeszcze schab pokrojony w kawałki (dość spore) i mieszamy wszystko. Tak wymieszaną masę mięsną formujemy w walec i okręcamy folią żaroodporną. Obwiązujemy nitką. Zalewamy 2-3 razy wrzątkiem i parzymy. Następnie przekładamy do wędzarni i wędzimy ok. 4-5 godzin dymem z drzew owocowych.

Opis

na kanapki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!