0

Składniki

5 Szczypt
sól
2 Łyżeczki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
gorczyca
60 Dekagramów
schab bez kości
50 Dekagramów
wieprzowina łopatka
50 Dekagramów
Słonina
50 Dekagramów
Wieprzowina szynka surowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy w kostkę, Łopatkę, szynkę, słonie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy gorczycę, pieprz i sól do smaku . Dodajemy jeszcze schab pokrojony w kawałki (dość spore) i mieszamy wszystko. Tak wymieszaną masę mięsną formujemy w walec i okręcamy folią żaroodporną. Obwiązujemy nitką. Zalewamy 2-3 razy wrzątkiem i parzymy. Następnie przekładamy do wędzarni i wędzimy ok. 4-5 godzin dymem z drzew owocowych.

Opis

na kanapki

Podobne przepisy

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Kanapkowa stonoga

Przepis
Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Karkówka do chleba

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Roladki z łososia z delikatnym twarożkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z łososia z delikatnym twarożkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!