0

Składniki

5 Szczypt
sól
2 Łyżeczki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
gorczyca
60 Dekagramów
schab bez kości
50 Dekagramów
wieprzowina łopatka
50 Dekagramów
Słonina
50 Dekagramów
Wieprzowina szynka surowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy w kostkę, Łopatkę, szynkę, słonie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy gorczycę, pieprz i sól do smaku . Dodajemy jeszcze schab pokrojony w kawałki (dość spore) i mieszamy wszystko. Tak wymieszaną masę mięsną formujemy w walec i okręcamy folią żaroodporną. Obwiązujemy nitką. Zalewamy 2-3 razy wrzątkiem i parzymy. Następnie przekładamy do wędzarni i wędzimy ok. 4-5 godzin dymem z drzew owocowych.

Opis

na kanapki

Podobne przepisy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Kanapkowa stonoga

Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!