0

Składniki

5 Szczypt
sól
2 Łyżeczki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
gorczyca
60 Dekagramów
schab bez kości
50 Dekagramów
wieprzowina łopatka
50 Dekagramów
Słonina
50 Dekagramów
Wieprzowina szynka surowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy w kostkę, Łopatkę, szynkę, słonie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy gorczycę, pieprz i sól do smaku . Dodajemy jeszcze schab pokrojony w kawałki (dość spore) i mieszamy wszystko. Tak wymieszaną masę mięsną formujemy w walec i okręcamy folią żaroodporną. Obwiązujemy nitką. Zalewamy 2-3 razy wrzątkiem i parzymy. Następnie przekładamy do wędzarni i wędzimy ok. 4-5 godzin dymem z drzew owocowych.

Opis

na kanapki

Podobne przepisy

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Kakaowa rolada bezowa z grejpfrutem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada bezowa z grejpfrutem

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Kanapkowa stonoga

Przepis
Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!