Wątróbki zawijane

m7

Wątróbka owinięta w plastry boczku to dobry pomysł na urozmaicenie obiadu. Danie jest szybkie do przygotowania, a jakie pyszne! Podawać z ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
657
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wątróbka owinięta w plastry boczku to dobry pomysł na urozmaicenie obiadu. Danie jest szybkie do przygotowania, a jakie pyszne! Podawać z ziemniakami i surówką.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
60 dag. wątroba drobiowa
35 dag. boczek bez kości
Przygotowanie
Wątróbki zawijamy w plastry boczku. Wszystko wkładamy do piekarnika na 170 stopni na 30 minut. Wyciągamy, gdy boczek będzie przypieczony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
657
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.