Wątróbki zawijane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wątróbki zawijane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125991.jpeg&w=3840&q=75)
Wątróbka owinięta w plastry boczku to dobry pomysł na urozmaicenie obiadu. Danie jest szybkie do przygotowania, a jakie pyszne! Podawać z ziemniakami i surówką.
0
0 / 0
Wątróbka owinięta w plastry boczku to dobry pomysł na urozmaicenie obiadu. Danie jest szybkie do przygotowania, a jakie pyszne! Podawać z ziemniakami i surówką.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
60 dag. wątroba drobiowa
35 dag. boczek bez kości
Przygotowanie
1
Wątróbki zawijamy w plastry boczku. Wszystko wkładamy do piekarnika na 170 stopni na 30 minut. Wyciągamy, gdy boczek będzie przypieczony. Podajemy z ziemniakami i surówką.