Wątróbka z pieczarkami lub kurkami

m7

Mój własny pomysł.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
390
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mój własny pomysł.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 mleko
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
4 łyżka olej
50 dag. wątroba drobiowa
200 g pieczarki
200 g kurki
Przygotowanie
Wątróbkę moczymy w mleku.
Grzyby siekamy. Cebulę kroimy w kostkę.
Wątróbkę obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju, dodajemy cebulę i grzyby, smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
390
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.