Wątróbka z natką pietruszki i cebulą oraz jabłkiem
m7
źródło witamin i żelaza
0
0 / 0
źródło witamin i żelaza
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
400 g wątróbka
1 szt. jabłko
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Na łyżce oleju podsmażyć wątróbkę, pokroić cebulę i podsmażyć razem z wątróbką, nie solić wątróbki przed smażeniem, bo zrobi się twarda i niesmaczna. Posolić do smaku dopiero pod koniec smażenia. Dodać pokrojone w ćwiartki jabłko pod koniec smażenia (jeśli zmięknie skończyć smażenie). Delikatnie obracać wszystko na patelni aby kawałki jabłka się nie rozpadły.
2
Podawać z natką pietruszki.