Wątróbka z natką pietruszki i cebulą oraz jabłkiem

m7
Wątróbka z natką pietruszki i cebulą oraz jabłkiem

0

0 / 0

źródło witamin i żelaza

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

400 g wątróbka

1 szt. jabłko

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Na łyżce oleju podsmażyć wątróbkę, pokroić cebulę i podsmażyć razem z wątróbką, nie solić wątróbki przed smażeniem, bo zrobi się twarda i niesmaczna. Posolić do smaku dopiero pod koniec smażenia. Dodać pokrojone w ćwiartki jabłko pod koniec smażenia (jeśli zmięknie skończyć smażenie). Delikatnie obracać wszystko na patelni aby kawałki jabłka się nie rozpadły.

2

Podawać z natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły