Wątróbka z natką pietruszki i cebulą oraz jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wątróbka z natką pietruszki i cebulą oraz jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976905793.jpeg&w=3840&q=75)
źródło witamin i żelaza
0
0 / 0
źródło witamin i żelaza
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
400 g wątróbka
1 szt. jabłko
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Na łyżce oleju podsmażyć wątróbkę, pokroić cebulę i podsmażyć razem z wątróbką, nie solić wątróbki przed smażeniem, bo zrobi się twarda i niesmaczna. Posolić do smaku dopiero pod koniec smażenia. Dodać pokrojone w ćwiartki jabłko pod koniec smażenia (jeśli zmięknie skończyć smażenie). Delikatnie obracać wszystko na patelni aby kawałki jabłka się nie rozpadły.
2
Podawać z natką pietruszki.