Wątróbka z natką pietruszki i cebulą oraz jabłkiem
m7
źródło witamin i żelaza
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
źródło witamin i żelaza
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
400 g wątróbka
1 szt. jabłko
1 szt. cebula
Przygotowanie
Na łyżce oleju podsmażyć wątróbkę, pokroić cebulę i podsmażyć razem z wątróbką, nie solić wątróbki przed smażeniem, bo zrobi się twarda i niesmaczna. Posolić do smaku dopiero pod koniec smażenia. Dodać pokrojone w ćwiartki jabłko pod koniec smażenia (jeśli zmięknie skończyć smażenie). Delikatnie obracać wszystko na patelni aby kawałki jabłka się nie rozpadły.
Podawać z natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.