0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
majeranek
500 Gramów
Wątróbki kurczaka
1 Sztuka
jabłko
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
mąka
4 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wątróbkę opłukać, usunąć tłuszcz (jeśli jest), obtoczyć w mące. Obsmażyc na gorącym oleju z obu stron, posolić, posypać pieprzem.
  2. Wątróbkę pozostawić na patelni na małym ogniu, dodac pokrojona cebulę i jabłko, dusić ok. 7-10 minut.
  3. Polać śmietaną, posypać majerankiem. Dusić kolejne 4-5 minut.
  4. Podawac z gotowanymi ziemniakami lub pure.

Opis

Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!