Wątróbka z majerankiem i śmietaną

m7
Wątróbka z majerankiem i śmietaną

0

0 / 0

Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka majeranek

500 g wątróbki kurczaka

1 szt. jabłko

1 szt. cebula

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

4 łyżka śmietana 18%

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Wątróbkę opłukać, usunąć tłuszcz (jeśli jest), obtoczyć w mące. Obsmażyc na gorącym oleju z obu stron, posolić, posypać pieprzem.

2

Wątróbkę pozostawić na patelni na małym ogniu, dodac pokrojona cebulę i jabłko, dusić ok. 7-10 minut.

3

Polać śmietaną, posypać majerankiem. Dusić kolejne 4-5 minut.

4

Podawac z gotowanymi ziemniakami lub pure.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły