Wątróbka z majerankiem i śmietaną
m7
Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.
0
0 / 0
Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka majeranek
500 g wątróbki kurczaka
1 szt. jabłko
1 szt. cebula
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka śmietana 18%
3 łyżka olej
Przygotowanie
Wątróbkę opłukać, usunąć tłuszcz (jeśli jest), obtoczyć w mące. Obsmażyc na gorącym oleju z obu stron, posolić, posypać pieprzem.
Wątróbkę pozostawić na patelni na małym ogniu, dodac pokrojona cebulę i jabłko, dusić ok. 7-10 minut.
Polać śmietaną, posypać majerankiem. Dusić kolejne 4-5 minut.
Podawac z gotowanymi ziemniakami lub pure.