0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
majeranek
500 Gramów
Wątróbki kurczaka
1 Sztuka
jabłko
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
mąka
4 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wątróbkę opłukać, usunąć tłuszcz (jeśli jest), obtoczyć w mące. Obsmażyc na gorącym oleju z obu stron, posolić, posypać pieprzem.
  2. Wątróbkę pozostawić na patelni na małym ogniu, dodac pokrojona cebulę i jabłko, dusić ok. 7-10 minut.
  3. Polać śmietaną, posypać majerankiem. Dusić kolejne 4-5 minut.
  4. Podawac z gotowanymi ziemniakami lub pure.

Opis

Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!