Wątróbka z majerankiem i śmietaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wątróbka z majerankiem i śmietaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973171377.jpeg&w=3840&q=75)
Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.
0
0 / 0
Wątróbka drobiowa jest o tyle wdzięczna w gotowaniu, że nie trzeba jej specjalnie moczyć w mleku i stosowac innych "czarodziejskich" praktyk :) Jest miękka po usmażeniu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. majeranek
500 g wątróbki kurczaka
1 szt. jabłko
1 szt. cebula
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka śmietana 18%
3 łyżka olej
Przygotowanie
Wątróbkę opłukać, usunąć tłuszcz (jeśli jest), obtoczyć w mące. Obsmażyc na gorącym oleju z obu stron, posolić, posypać pieprzem.
Wątróbkę pozostawić na patelni na małym ogniu, dodac pokrojona cebulę i jabłko, dusić ok. 7-10 minut.
Polać śmietaną, posypać majerankiem. Dusić kolejne 4-5 minut.
Podawac z gotowanymi ziemniakami lub pure.