Wątróbka z jabłkiem
m7
Moje ulubione danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Moje ulubione danie.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 szt. jabłka
3 szt. cebula
2 łyżka margaryna mleczna
30 dag. wątróbka kurczaka
Przygotowanie
Jabłka pokroić w półplasterki i na suchej patelni podpiec do miękkości i przełożyć na talerzyk.
Na tej samej patelni rozgrzać margarynę i poddusić do miękkości pokrojoną w piórka cebulę,dodać pokrojoną wątróbkę i piec do miękkości.
Na końcu doprawić do smaku.Na talerz wyłożyć jabłka,cebulę i wątróbkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.