Wątróbka z jabłkiem

m7
Wątróbka z jabłkiem

0

0 / 0

Moje ulubione danie.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1 szt. jabłka

3 szt. cebula

2 łyżka margaryna mleczna

30 dag. wątróbka kurczaka

Przygotowanie


1

Jabłka pokroić w półplasterki i na suchej patelni podpiec do miękkości i przełożyć na talerzyk.

2

Na tej samej patelni rozgrzać margarynę i poddusić do miękkości pokrojoną w piórka cebulę,dodać pokrojoną wątróbkę i piec do miękkości.

3

Na końcu doprawić do smaku.Na talerz wyłożyć jabłka,cebulę i wątróbkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły