Wątróbka z indyka z cebulką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Wątróbka z indyka z cebulką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974393048.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatna i pyszna wątróbka to świetny pomysł na szybki obiad. W połączeniu z przysmażoną cebulką smakuje rewelacyjnie.
0
3.9 / 16
Delikatna i pyszna wątróbka to świetny pomysł na szybki obiad. W połączeniu z przysmażoną cebulką smakuje rewelacyjnie.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. sól, pieprz
2 łyżka olej
1 łyżka masło
30 dag. wątroba drobiowa
Przygotowanie
1
Wątróbkę myjemy oczyszczamy z błony, osuszamy ręcznikiem papierowym.
2
Ma patelni rozpuszczamy mało, dodajemy olej.
3
Wątróbkę smażymy z obu stron, dodajemy cebulę i pod przykryciem dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy sól i pieprz.
4
Podajemy z pieczywem, ogórkiem kiszonym i sałatą ze śmietaną.