Wątróbka z indyka z cebulką

malg

Delikatna i pyszna wątróbka to świetny pomysł na szybki obiad. W połączeniu z przysmażoną cebulką smakuje rewelacyjnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
27
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.9 / 16
Delikatna i pyszna wątróbka to świetny pomysł na szybki obiad. W połączeniu z przysmażoną cebulką smakuje rewelacyjnie.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. sól, pieprz
2 łyżka olej
1 łyżka masło
30 dag. wątroba drobiowa
Przygotowanie
Wątróbkę myjemy oczyszczamy z błony, osuszamy ręcznikiem papierowym.
Ma patelni rozpuszczamy mało, dodajemy olej.
Wątróbkę smażymy z obu stron, dodajemy cebulę i pod przykryciem dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy sól i pieprz.
Podajemy z pieczywem, ogórkiem kiszonym i sałatą ze śmietaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
27
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.