0

Składniki

1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
sól, pieprz
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
masło
30 Dekagramów
Wątroba drobiowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wątróbkę myjemy oczyszczamy z błony, osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Ma patelni rozpuszczamy mało, dodajemy olej.
  3. Wątróbkę smażymy z obu stron, dodajemy cebulę i pod przykryciem dusimy na małym ogniu, ma koniec dodajemy sól i pieprz ze smaku.
  4. Podajemy z pieczywem, ogórkiem kiszonym i sałatą ze śmietaną.

Opis

Delikatna, pyszna wątróbka.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!