0

Składniki

0.16 Sztuki
cebula
0.16 Sztuki
sól, pieprz
0.24 Łyżki
olej
0.16 Łyżki
masło
4 Dekagramy
Wątroba drobiowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wątróbkę myjemy oczyszczamy z błony, osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Ma patelni rozpuszczamy mało, dodajemy olej.
  3. Wątróbkę smażymy z obu stron, dodajemy cebulę i pod przykryciem dusimy na małym ogniu, ma koniec dodajemy sól i pieprz ze smaku.
  4. Podajemy z pieczywem, ogórkiem kiszonym i sałatą ze śmietaną.

Opis

Delikatna, pyszna wątróbka.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!