Wątróbka z indyka z cebulką

malg
Wątróbka z indyka z cebulką

Średnia 3.9 / 16

Oceń!

Delikatna i pyszna wątróbka to świetny pomysł na szybki obiad. W połączeniu z przysmażoną cebulką smakuje rewelacyjnie.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. sól, pieprz

2 łyżka olej

1 łyżka masło

30 dag. wątroba drobiowa

Przygotowanie


Wątróbkę myjemy oczyszczamy z błony, osuszamy ręcznikiem papierowym.

Ma patelni rozpuszczamy mało, dodajemy olej.

Wątróbkę smażymy z obu stron, dodajemy cebulę i pod przykryciem dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy sól i pieprz.

Podajemy z pieczywem, ogórkiem kiszonym i sałatą ze śmietaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

27

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły