Wątróbka z cebulą i jabłkiem
eluchap
Polecam
Wartości odżywcze na porcję
Energia
352
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg wątróbka kurczaka
4 szt. cebula
2 szt. jabłka
1 łyżka sól, pieprz
1 łyżka majeranek
1 łyżka bazylia
Przygotowanie
Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
Usmażyć na margarynie.
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
352
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.