Wątróbka z cebulą i jabłkiem

eluchap
Wątróbka z cebulą i jabłkiem

0

0 / 0

Polecam

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg wątróbka kurczaka

4 szt. cebula

2 szt. jabłka

1 łyżka sól, pieprz

1 łyżka majeranek

1 łyżka bazylia

Przygotowanie


1

Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.

2

Usmażyć na margarynie.

3

Cebule obrać, pokroić w piórka.

4

Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

352

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły