Wątróbka z cebulą i jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Wątróbka z cebulą i jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637530.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam
0
0 / 0
Polecam
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg wątróbka kurczaka
4 szt. cebula
2 szt. jabłka
1 łyżka sól, pieprz
1 łyżka majeranek
1 łyżka bazylia
Przygotowanie
1
Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
2
Usmażyć na margarynie.
3
Cebule obrać, pokroić w piórka.
4
Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.