0

Składniki

1 Kilogram
Wątróbka kurczaka
4 Sztuki
cebula
2 Sztuki
jabłka
1 Łyżka
sól, pieprz
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
bazylia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
  2. Usmażyć na margarynie.
  3. Cebule obrać, pokroić w piórka.
  4. Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!