Wątróbka z cebulą
eluchap
Bardzo lubię wątróbkę i dzielę się przepisem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
645
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bardzo lubię wątróbkę i dzielę się przepisem
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wątróbka kurczaka
4 szt. cebula
1 łyżka sól, pieprz
4 łyżka mąka pszenna tortowa
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
Usmażyć na margarynie.
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić.
Dodać wątróbkę i dusić 10 minut
Wartości odżywcze na porcję
Energia
645
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.